Zoek op kunstenaar
Sluit
terug

Ramon Dilley kunstwerk • schilderij • voorheen te koop Ceux du Sénéquier, St. Tropez (de vaste gasten van Café Sénéquier, St. Tropez)

Dilley (Ramon y Romero Gomez) R.  | Ramon Dilley (Ramon y Romero Gomez), Ceux du Sénéquier, St. Tropez (de vaste gasten van Café Sénéquier, St. Tropez), olieverf op doek 73,5 x 100,2 cm, gesigneerd middenonder en verso en gedateerd '83

Ramon Dilley

Ceux du Sénéquier, St. Tropez (de vaste gasten van Café Sénéquier, St. Tropez)
olieverf op doek 73,5 x 100,2 cm, gesigneerd middenonder en verso en gedateerd '83
annotatie verso: 'Ramon Dilley ''Ceux du Sénéquier'' St. Tropez 83'

Dit schilderij was voorheen te koop.

Ramon y Romero Gomez, die later voor zichzelf de naam Ramon Dilley koos, werd in 1933 geboren in Madrid. Drie jaar later vluchtte zijn familie bij het uitbreken van de Spaanse Burgeroorlog naar Frankrijk. Ze vestigden zich in Royan, een stad gelegen aan de Atlantische kust die regelmatig werd bezocht door ‘well-to-do’ Parijzenaren. Hun zorgeloze glamour en de combinatie van zee en modieuze bezoekers zouden voor Dilley gedurende zijn hele schilderscarrière een belangrijke bron van inspiratie blijven. Hij studeerde aan de Ecole du Louvre in Parijs, een meer theoretische dan praktische kunstopleiding, maar dit stond hem niet in de weg. Zijn oeuvre omvat kleurige voorstellingen van het mondaine leven aan de (Zuid-) Franse kust en van de rijke 'beau monde' die daar verpoosde.


Ramon Dilley | Cannes, Le Carlton, olieverf op doek, 30,0 x 60,3 cm, gesigneerd l.o. en gedateerd '82

Ramon Dilley

schilderij • te koop

Cannes, Le Carlton


Het hele jaar open

Dinsdag t/m zaterdag 11-17 uur en op afspraak