Zoek op kunstenaar
Sluit
terug

Martinus Antonius Kuytenbrouwer II kunstwerk • aquarel • tekening • te koop Gezicht in het bos van Fontainebleau

Martinus Antonius Kuytenbrouwer II

Gezicht in het bos van Fontainebleau
bruine inkt, zwart krijt en aquarel op papier 24,6 x 34,0 cm, gesigneerd rechtsonder
annotatie linksonder: 'Foret de Fontainebleau' en op etiket op opzetvel: 'Vue sur les bords de la Mare D'angot environs de Fontainebleau'. Op opzetvel voorzien van zegel eigendom Koningin Emma, Appt. 53B, nr. 35 en op passe-partout van zegel Eigendom Prinses Juliana.

Dit werk op papier is te koop.

Prijs: € 2.900

Herkomst: coll. Koning Willem III, verworven op de tekeningententoonstelling van Arti et Amicitiae, Amsterdam, in 1860; coll. koningin Emma (1858-1934), Paleis Soestdijk, Appt 53B, inv.nr. 35, daarna door vererving in bezit gekomen van koningin Juliana; nalatenschap H.K.H. Prinses Juliana (1909-2004), Koningin der Nederlanden van 1948 tot 1980.

Na les gehad te hebben van zijn vader, schilder van landschappen met vee, trok de talentvolle Martinus Kuytenbrouwer naar Parijs om te studeren bij Eugène Isabey. Hij werd hiertoe in staat gesteld door een studiebeurs van koning Willem III. De schilder reisde onder andere naar Fontainebleau, waarmee hij een van de eerste schilders was die in deze omgeving werkte. De hier getoonde aquarel hing op de tekeningententoonstelling die in 1860 door Arti et Amicitiae in Amsterdam werd georganiseerd. Koning Willem III, beschermheer van Arti, bezocht de expositie samen met de kroonprins en kocht in totaal 26 'tekeningen', waaronder dit Gezicht in het bos van Fontainebleau.


Het hele jaar open

Dinsdag t/m zaterdag 11-17 uur en op afspraak