Zoek op kunstenaar
Sluit
terug

Marius Richters kunstwerk • schilderij • te koop Trams bij het Beursplein, Rotterdam

Marius Richters

Trams bij het Beursplein, Rotterdam
olieverf op doek 70,0 x 110,2 cm, gesigneerd linksonder en te dateren ca. 1913

Dit schilderij is te koop.

Prijs: € 12.800

 vraag / reactie
  Tags:

  #Marius Richters #schilderijen 
  Herkomst: coll. familie Van Nes-Richters.
  Literatuur: Liesbeth van der Zeeuw, 'Marius Richters Rotterdam: schilder en glazenier 1878-1955', Bussum 2005, pag. 23, afb. 19 (in kleur).
  Tentoonstelling: Rotterdam, Museum Het Schielandshuis, 'Marius Richters Rotterdam: schilder en glazenier (1878-1955), 24 sept. 2005-22 jan. 2006.

  Marius Richters wordt beschouwd als een echte Rotterdamse schilder. Hij ontleende zijn motieven vooral aan het havenbedrijf, schilderde de polders rond deze havenstad en was een van de oprichters van de Rotterdamse avant-garde groep De Branding. Zijn havenarbeiders, kolen- en graanlossers en scheepsbouwers getuigen van een sterk gevoel voor dramatiek. Hetzelfde geldt voor zijn landschappen: onafzienbare vlaktes uitgestrekt onder een hardblauwe lucht of bij doorbrekend zonlicht, een enkele boom bewogen door de wind. Ook in deze landschappen wordt altijd hard gewerkt en de suggestie van een onmetelijke, winddoorwaaide ruimte wordt versterkt door de nietigheid van deze werkende figuurtjes. Het schilderij was voor Richters de belichaming van beheerst gevoel. Samen met Jan Sluijters, George Hoogerwaard, Huib Luns en Johan Thorn Prikker maakte hij de beroemde muurschilderingen (1918-1919) in de Raadzaal van het Rotterdamse stadhuis. Musea: o.a. Museum Boymans van Beuningen


  Marius Richters | Stilleven met vissen, olieverf op doek, 65,8 x 99,2 cm, gesigneerd l.o.

  Marius Richters

  schilderij • te koop

  Stilleven met vissen


  Het hele jaar open

  Dinsdag t/m zaterdag 11-17 uur en op afspraak