Zoek op kunstenaar
Sluit
terug

Jacques van der Heyden kunstwerk • aquarel • tekening • te koop Houthakkertje

Heyden J.C.J. van der | Jacobus Cornelis Johannes 'Jacques' van der Heyden | Aquarellen en tekeningen te koop aangeboden | Houthakkertje, tekening op papier 29,0 x 23,0 cm

Jacques van der Heyden

Houthakkertje
tekening op papier 29,0 x 23,0 cm

Dit werk op papier is te koop.

Prijs: € 500

Dit kunstwerk bevindt zich momenteel niet in een van onze galeries!
Indien een schilderij of beeld zich elders bevindt is bezichtiging in onze zaak na afspraak veelal mogelijk. U kunt hiervoor contact opnemen met ons secretariaat.

 vraag / reactie
  Tags:

  #Jacques van der Heyden #aquarellen en tekeningen #houthakker 
  Herkomst: coll. A.M.J.M. de Werd (1906-1977), Oss, oud-conservator Museum Jan Cunen, Oss.

  J.C.J. van der Heyden, die in de jaren '50 als expressionistisch kunstenaar begon, heeft vanaf de zestiger jaren van de 20e eeuw een indrukwekkend oeuvre opgebouwd, dat schilderijen, collages, foto's, grafiek maar ook video's en installaties omvat. Scepsis ten opzichte van de werkelijkheid speelt daarin een belangrijke rol. Voor de kunstenaar is het kunstwerk een intellectueel manipuleerbare en gemanipuleerde vorm. Daarmee zoekt hij de grenzen van het kunstwerk op en onderzoekt hij de aard en definitie van kunst zelf. Rudi Fuchs, voormalig directeur van het Stedelijk Museum in Amsterdam, plaatste de - conceptuele - kunst die J.C.J. van der Heyden vanaf de jaren zestig maakte op één lijn met die van Luciano Fabro in Milaan, Penck in Dresden, Daniel Buren in Parijs en Donald Judd in New York.


  Het hele jaar open

  Dinsdag t/m zaterdag 11-17 uur en op afspraak