Zoek op kunstenaar
Sluit
terug

Hans von Bartels kunstwerk • aquarel • tekening • te koop Op vrijersvoeten

Hans von Bartels

Op vrijersvoeten
gouache op papier 78,0 x 98,5 cm, gesigneerd rechtsonder
annotatie rechtsonder: 'München'

Dit werk op papier is te koop.

Prijs: € 17.000

Literatuur: André Groeneveld e.a., 'Hans von Bartels 1856-1913. Schilder tussen het vissersvolk', Zwolle/Katwijk 2018, afb. in kleur pag. 24.
Tentoonstelling: Barneveld, Veluws Museum Nairac, 'Engelengeduld, 300 jaar handwerkgerei en handwerken', 25 febr.-3 juni 2006; Katwijk, Katwijks Museum, 'Hans von Bartels. Schilder tussen het vissersvolk', 10 juli-10 nov. 2018.

Hans von Bartels behoort tot de Duitse impressionisten die in de laatste decennia van de 19e eeuw schilderden in Katwijk. Hij was afkomstig uit een vermogende Hamburgse familie en kreeg les van de Düsseldorfse schilder Rudolf Hardorff, voordat hij zich in 1885 in München vestigde. Katwijk bezocht hij voor het eerst in 1887. Daarna keerde hij ieder jaar terug naar het dorp. Het leven van de vissers en hun gezinnen, de bonte klederdrachten en het strand en de schepen waren voor hem een voortdurende bron van inspiratie. Als een van de eerste schilders beschouwde hij de aquarel en gouache als gelijkwaardig aan het olieverfschilderij, wat onder andere blijkt uit de grote formaten van zijn gouaches.


Hans von Bartels | Een moment van rust, krijt, inkt en gouache op papier, 30,0 x 31,0 cm, gesigneerd r.o. en gedateerd München '10

Hans von Bartels

aquarel • tekening • te koop

Een moment van rust


Het hele jaar open

Dinsdag t/m zaterdag 11-17 uur en op afspraak