Zoek op kunstenaar
Sluit
terug

Albert Fiks kunstwerk • aquarel • tekening • voorheen te koopZonnebloem

Fiks A.  | Albert Fiks, Zonnebloem, zwart krijt en aquarel op papier 25,6 x 25,4 cm, gedateerd 1923

Albert Fiks

Zonnebloem
zwart krijt en aquarel op papier 25,6 x 25,4 cm, gedateerd 1923

Dit werk op papier was voorheen te koop.

Literatuur: Renske van der Linde-Beins en Onno Maurer, 'Albert Fiks, de herontdekking van een veelzijdig talent', 2007, afb. in kleur pag. 11.
Tentoonstelling: Amersfoort, De Zonnehof, 'Albert Fiks, de herontdekking van een veelzijdig talent', 17 febr.-13 mei 2007.

De jong gestorven Albert Fiks was een veelzijdig en bijzonder talent. Hij werd geboren in Duitsland en groeide op in Amersfoort, waar hij op latere leeftijd huisschilder en reclametekenaar was en in de jaren twintig op eigen kracht zijn artistieke capaciteiten ontwikkelde. Zijn stijl van schilderen ontwikkelde zich in korte tijd van realistisch tot kubistisch en zelfs abstract. Aan getekende portretten, kubistische stillevens, landschappen en etsen uit deze periode werd in 1935 voor het eerst een solo-expositie gewijd. In 1939 verhuisde de kunstenaar naar Laren. Hij maakte er kennis met Bart van der Leck, Charley Toorop en Lou Loeber, wier werk in deze periode een bron van inspiratie voor hem was. Zijn oeuvre is klein, maar van hoge kwaliteit.


Het hele jaar open

Dinsdag t/m zaterdag 11-17 uur en op afspraak