Zoek op kunstenaar
Sluit
terug

Albert Termote kunstwerk • beeld • sculptuur • te koop De barmhartige Samaritaan

Termote A.P. | 'Albert' Polydorus Termote | Beelden en objecten te koop aangeboden | De barmhartige Samaritaan, brons 23,0 x 24,0 cm, gesigneerd op basis met monogram

Albert Termote

De barmhartige Samaritaan
brons 23,0 x 24,0 cm, gesigneerd op basis met monogram

Dit beeld is te koop.

Prijs: € 2.500

Dit kunstwerk bevindt zich momenteel niet in een van onze galeries!
Indien een schilderij of beeld zich elders bevindt is bezichtiging in onze zaak na afspraak veelal mogelijk. U kunt hiervoor contact opnemen met ons secretariaat.

 vraag / reactie
  Tags:

  #Albert Termote #beelden en objecten #genre #religie 

  Albert Termote, geboren in 1887, leerde houtsnijden van zijn vader en bezocht daarna in Gent het Hoger Instituut voor Architectuur en Sierkunst en daarna de Koninklijke Academie, waar hij les kreeg van Georges Minne. Bij het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog vluchtte Termote via Engeland naar Nederland. Uiteindelijk komt hij terecht in Amsterdam en volgt lessen aan de Rijksacademie bij Jan Bronner. In 1932 neemt hij de Nederlandse nationaliteit aan. Vanaf de jaren 30 rijst zijn ster. Hij krijgt veel opdrachten, zowel voor monumentaal werk, reliëfs en kleinplastiek. Albert Termote gaf ook les aan de Haagse Academie, o.a. aan Charlotte van Pallandt. In 1962 had hij een overzichtstentoonstelling in het Haags Gemeentemuseum.


  Het hele jaar open

  Dinsdag t/m zaterdag 11-17 uur en op afspraak