Zoek op kunstenaar
Sluit
terug

Albert Saverys kunstwerk • schilderij • te koopZomers gezicht op de Leie

Saverys A.  | Albert Saverys | Schilderijen te koop aangeboden | Zomers gezicht op de Leie, olieverf op doek 157,0 x 290,0 cm, gesigneerd middenonder

Albert Saverys

Zomers gezicht op de Leie
olieverf op doek 157,0 x 290,0 cm, gesigneerd middenonder

Dit ingelijste schilderij is te koop.

Prijs: 28.000

Dit kunstwerk bevindt zich momenteel niet in een van onze galeries!
Indien een schilderij of beeld zich elders bevindt is bezichtiging in onze zaak na afspraak veelal mogelijk. U kunt hiervoor contact opnemen met ons secretariaat.

 vraag / reactieHerkomst: part. bezit Knokke-Heist, 1963-1964, rechtstreeks verworven van de kkunstenaar; European Fine Art Centre, Gulpen, 2008; kunsthandel Aen 't Sanderhof Fine Art, 2011.

Het riviertje De Leie was de constante in het leven en werk van de Belgische kunstenaar Albert Saverys. Hij werd geboren in Deinze en woonde vanaf 1923 in de villa ‘Ter Kauwkeshoek’ in Petegem-aan-de-Leie, met een tuin grenzend aan de rivier. In het begin van zijn schildersloopbaan werkt Saverys, onder invloed van Emile Claus in een impressionistische, luministische, soms pointillistische stijl. Later ontwikkelde hij, met James Ensor en Constant Permeke als belangrijke inspiratoren, een krachtig en vrij expressionisme, met een aardser palet. Naast het expressionisme blijft Saverys ook het impressionisme en een licht en vrolijk kleurengamma toepassen. Vele onderwerpen konden hem boeien maar het Leielandschap, in alle seizoenen, had vanaf circa 1920 zijn absolute voorkeur.


Het hele jaar open

Dinsdag t/m zaterdag 11-17 uur en op afspraak