Zoek op kunstenaar
Sluit

Coenraad Alexander Weertskunstenaar • kunstschilderDeventer 1782-1868 Den Haag

biografie van Coenraad Alexander Weerts

Coenraad Alexander Weerts kwam uit een gegoed milieu. Zijn vader was burgemeester van Deventer en zijn broer burgemeester van Arnhem. Zelf was hij jurist en kunstverzamelaar en het schilderen was voor hem vooral liefhebberij en ontspanning. Tijdens zijn jeugd kreeg Weerts les van de portretschilder Jan Antonie Kaldenbach in Delftshaven en van de stillevenschilder Willem van Leen in Zutphen. Uiteindelijk specialiseerde hij zich in romantische landschappen en riviergezichten. Tot 1846 woonde C.A. Weerts op Huize Mariënberg in Arnhem, waar hij een omvangrijke verzameling romantische schilderijen en tekeningen bijeenbracht.


te koopschilderijen van Weerts C.A.


Weerts C.A.  | Infanteristen op een zandpad bij een boerenhoeve, olieverf op paneel, 28,5 x 39,3 cm, gesigneerd met monogramWeerts C.A.

Infanteristen op een zandpad bij een boerenhoeve, olieverf op paneel, 28,5 x 39,3 cm, gesigneerd met monogram


voorheen te koopschilderijen van Weerts C.A.


Weerts C.A.  | Jachtpartij in een uitgestrekt heuvellandschap, olieverf op paneel, 22,5 x 28,2 cm, gesigneerd l.o. en r.o. met initialenWeerts C.A.

Jachtpartij in een uitgestrekt heuvellandschap, olieverf op paneel, 22,5 x 28,2 cm, gesigneerd l.o. en r.o. met initialen

Weerts C.A.  | Panoramisch zomerlandschap, olieverf op paneel, 12,5 x 18,5 cm, gesigneerd l.o. met initialen en gedateerd 1855 [?]Weerts C.A.

Panoramisch zomerlandschap, olieverf op paneel, 12,5 x 18,5 cm, gesigneerd l.o. met initialen en gedateerd 1855 [?]


de kunsthandel is het hele jaar open

dinsdag t/m zaterdag 11-17 uur en op afspraak