Zoek op kunstenaar
Sluit

publicaties

persbericht

Zaak Simonis & Buunk in oude luister hersteld

20 december 2012

EDE – De schade die een gesprongen waterleiding op 7 oktober jl. een pand van Simonis & Buunk ruïneerde is hersteld. Vrijdag 21 december 2012 inspecteert burgemeester Van der Knaap het in oude staat herstelde interieur.

Als op zondagmiddag 7 oktober 2012 een kunstminnende Edenaar de etalages van de kunsthandel aan de Notaris Fischerstaat bekijkt, schrikt hij van het water dat hij vanuit het plafond ziet stromen. Hij belt direct het noodnummer dat bij de deur vermeld staat. De brandweer is spoedig ter plaatse en schilderijen kunnen in veiligheid worden gebracht.

Ondanks dat het ‘waterballet’ 20 uur aanhield, is de schade aan schilderijen is erg meegevallen. Veel met goud overtrokken lijsten zijn wel beschadigd. De grootste schadepost betreft het interieur: antieke meubelen die gerestaureerd moesten worden, een nieuwe ‘antieke’ parketvloer en een nieuw plafond. De totale schade bedraagt 150.000 euro.

Vrijdagmorgen om 11 uur bezoekt burgemeester Cees van der Knaap de heropende zaak van Simonis & Buunk. De alerte schademelder uit Ede is uitgenodigd om aanwezig te zijn. Hij ontvangt een passende beloning: een schilderij met watervoorstelling, geschilderd met waterverf.

Afbeeldingen