Zoek op kunstenaar
Sluit

www.simonis-buunk.nl de meest uitgebreide website binnen de Europese kunsthandel

Al sinds april 1998 heeft Simonis & Buunk in Ede een website die toegang geeft tot de volledige collectie van deze kunsthandel. Ruim 1000 schilderijen, aquarellen en tekeningen uit de 19e en 20e eeuw kan men daarop bekijken door middel van een duidelijke foto en een korte biografie. Daarnaast wordt er algemene informatie gegeven, onder andere over de geschiedenis van het bedrijf, het aanvragen van taxaties en over de op handen zijnde tentoonstellingen van Simonis & Buunk. Dagelijks wordt deze informatie up-to-date gehouden. Geïnteresseerden hebben ook toegang tot een aantal artikelen die Frank Buunk publiceerde over zaken die betrekking hebben op de kunsthandel, zoals over prijsvorming in kunst en antiek en recente ‘ontdekkingen’.

Deze site is nu geheel vernieuwd. Met ingang van maart 1999 kan men nu ook door middel van een ‘panorama-view’ een fictieve rondwandeling maken door de twee expositieruimten van Simonis & Buunk aan de Notaris Fischerstraat in Ede. ‘Hot-spots’ (rode stippen) geven telkens toegang tot een nieuwe ruimte, zodat men deze site kan bekijken als een soort museum-aan-huis.

Een Engelse vertaling maakt deze site ook toegankelijk voor buitenlandse bezoekers, zowel van binnen Europa als daarbuiten.