Zoek op kunstenaar
Sluit

publicaties

persbericht

Verliefd op kunst

1 oktober 2014

‘Koop met je hart’ is het thema van de vijfdaagse verkooptentoonstelling die vanaf vandaag te zien is bij Simonis & Buunk in Ede.

In drie panden organiseert de kunsthandel de Vijfdaagse Verkoopdagen. Ruim duizend schilderijen en beelden worden tegen prikkelende prijzen aangeboden. De werken worden op een uitnodigende manier geëxposeerd: stijlvol gecombineerd hangen ze naast, onder en boven elkaar. Met als resultaat een bont palet aan stijlen, scholen, kleuren en onderwerpen.

Het thema van de tentoonstelling heeft raakvlakken met verliefdheid. Kunstliefhebbers kopen meestal niet rationeel; een kunstwerk raakt je of doet je niets. Topkwaliteit en -conditie zijn hierin betrekkelijk. “Elk goed schilderij kan waardevol zijn door de associatie, de herinnering die het oproept”, aldus Frank Buunk. “Zo’n werk kan tot de top drie van je ‘lievelingen’ behoren, terwijl het nog geen € 5.000,- kost.” De tentoonstelling, met vooral werken tot € 25.000,-, omvat daarom voor ieder wat wils. “De werken die net ónder de top liggen zijn vaak interessanter in prijs en geven meer ‘waar voor je geld’. Daarom kunnen ze wat mij betreft, ook als investering, 1e klas meevliegen in de kunstwereld.”

De expositie begint op woensdag 1 oktober en loopt tot en met zondag 5 oktober 2014. Op donderdag is er een koopavond t/m 21 uur. Iedereen is uitgenodigd te komen, te kijken en te genieten van de bijzondere kunstcollectie. Openingstijden van 11 tot 17 uur en 24 uur per dag via www.simonis-buunk.nl.

Afbeeldingen