Zoek op kunstenaar
Sluit

Tijd voor iets moois

Tijd voor iets moois

8 april 2008

Van donderdag 10 t/m zondag 13 april 2008 organiseert Simonis & Buunk Kunsthandel de Verkoop Vierdaagse. Een verkooptentoonstelling die gehouden zal worden in twee van haar drie panden aan de Notaris Fischerstraat in Ede.

Vier dynamische dagen lang worden meer dan 600 schilderijen, aquarellen en beelden van voornamelijk Hollandse meesters uit de 19e en 20e eeuw op een aantrekkelijke manier aan de bezoeker getoond. Met aantrekkelijke prijzen tussen 1.500 en 25.000 euro.

De manier van presenteren is verrassend: elke vrije vierkante meter muur wordt benut. Bijzonder werk van kleine meesters en gunstig geprijsde schilderijen van belangrijke meesters hangen kriskras door elkaar. Omdat sommige kunstenaars (nog) niet bekend zijn maar wel mooi, interessant werk maakten kan de bezoeker buiten gebaande paden treden en nog echt ‘ontdekkingen’ doen. Elk verkocht werk mag door de koper direct mee naar huis genomen worden en wordt meteen door een nieuw vervangen, zodat voortdurend zoveel mogelijk uit de voorraad aan het publiek wordt getoond. Een formule die door bezoekers en klanten als zeer prettig wordt ervaren.

De collectie van Simonis & Buunk omvat traditioneel een breed scala aan stijlen. Zo ook de Verkoop Vierdaagse. In de galerie ‘19e eeuw’ hangt werk van schilders uit de periode van de romantiek en van de impressionisten van de Haagse, Amsterdamse en Larense School. Én van kunstenaars die tot in de vroege 20e eeuw het impressionisme verkozen boven experiment.

In de galerie ‘20e eeuw’ komen de uiteenlopende stijlen en stromingen van de 20e eeuw tot circa 1970 aan bod en is er bijna ‘voor elk wat wils’. Naast mooie stukken van nog ‘onontdekte’ kunstenaars hangt er van bekende schilders werk dat soms buiten het gangbare oeuvre valt waardoor het nog prettig geprijsd kan worden. Of gewoon voor een goede prijs werd ingekocht. Mooie landschappen van de schilders van de Groninger Ploeg en van Germ de Jong, een stadsgezicht van Charles Eyck en een haast museaal winterlandschap van Kees Andréa zijn er te zien. Daarnaast werk van realisten, expressionisten en van bekende en minder bekende naoorlogse abstracten.

Afbeeldingen