Zoek op kunstenaar
Sluit

publicaties

persberichten

Met Stip. Najaarstentoonstelling 2007 bij Simonis & Buunk

19 september 2007

Met Stip.

Zo heet onze Najaarstentoonstelling, die van donderdag 29 november tot en met zaterdag 15 december 2007 gehouden zal worden in onze panden aan de Notaris Fischerstraat in Ede. Voor deze verkoopexpositie selecteerden wij ruim 600 van onze allermooiste schilderijen, aquarellen, tekeningen en beelden van voornamelijk Hollandse meesters uit de periode 1800-1986, van romantiek tot abstract.

Met Stip.

De Najaarstentoonstelling wordt dit jaar voor het eerst gepresenteerd op vier locaties, gelegen op voetstap- afstand van elkaar, aan weerszijden van de straat. Behalve de al bekende Salons van de 19e eeuw en de Galerij van de 20e eeuw is nu ook het monumentale Fischerhuis met zijn vele zalen in gebruik genomen. Door de uitgebreide expositieruimte, in combinatie met het brede scala aan stijlen en genres dat wordt gepresenteerd, heeft deze tentoonstelling het karakter en de omvang van een kleine kunstbeurs. In plaats van te slenteren langs uit tijdelijke wanden opgetrokken ‘stands’ loopt de bezoeker in Ede van gebouw naar gebouw, waar hem iedere keer een verrassing te wachten staat. Het interieur van elk van de drie panden kenmerkt zich door een geheel eigen uitstraling, passend bij de architectuur en in harmonie met de tentoongestelde kunstwerken. Daardoor ontstaat het gevoel steeds een ‘andere wereld’ binnen te stappen, die de beleving van de gepresenteerde schilderijen, aquarellen en tekeningen ondersteunt. Ook voor de tuinbeelden is een bijzondere omgeving gecreëerd achter het Fischerhuis: een kleine, intieme beeldentuin, waar bij mooi weer ook koffie en thee wordt geschonken.

Met Stip.

Zo heet ook de catalogus die de tentoonstelling begeleidt. Een lijvig en bijna museaal boek
(224 pagina’s), waarin al het getoonde werk in kleur staat afgebeeld. Met daartussen teksten waarin de in onze voorraad meest voorkomende stijlen en stromingen worden toegelicht, met verwijzingen naar specifieke kunstwerken.

Afbeeldingen