Zoek op kunstenaar
Sluit

publicaties

persberichten

Simonis&Buunk Kunsthandel in Ede start met documentatie Centrum Schelfhout en Documentatie Centrum Koekkoek op internet

2006

Drie jaar geleden zette Simonis&Buunk als eerste kunsthandel in Nederland haar complete schilderijencollectie op internet. Recent is deze kunsthandel nu gestart met de opzet op internet van een Documentatiecentrum van de 19de -eeuwse schilders Andreas Schelfhout (www.schelfhout.nl) en B.C. Koekkoek (www.koekkoek-documentatie.nl).

Het initiatief hiertoe is voortgekomen uit de werkzaamheden van Frank Buunk als expert en taxateur op het gebied van de 19de eeuwse romantische schilderkunst. Omdat hem veelvuldig gevraagd werd om zijn oordeel te geven over de echtheid van schilderijen van Schelfhout en de Koekkoek-familie, ontstond het idee om alle door hem goedgekeurde schilderijen onder te brengen in dit internet-Documentatiecentrum Schelfhout en Koekkoek, ten behoeve van onderzoek en studie.

Het doel is om mettertijd komen tot een zo volledig mogelijk overzicht van het oeuvre van de veelzijdige schildersfamilie Koekkoek. Mede vanwege het aanzienlijke aantal werken dat zij tot nog toe van A. Schelfhout in de collectie hadden bereiden zij over Schelfhout een Catalogue Raisonne voor. Behalve het materiaal dat Simonis&Buunk zelf hiervoor aandraagt, worden ook authentieke werken van de betreffende schilders in prive-collecties aan deze catalogus op internet toegevoegd. Maandelijks zal de site aangepast worden

Het Documentatiecentrum Koekkoek wordt door Simonis&Buunk beheerd in samenwerking met het Museum B.C. Koekkoek-Huis in Kleef. Contacten in het verleden tussen de kunsthandel en het museum leidden in 1994 al tot de publicatie Barend Cornelis Koekkoek, zijn familie, zijn school en het B.C. Koekkoek-Huis in Kleef, geschreven door de kunsthistorici Guido de Werd en Angelika Nollert., dat onlangs een herziene herdruk beleefde.

Afbeeldingen