Zoek op kunstenaar
Sluit

Simonis & Buunk kunsthandel met ruim 1000 schilderijen op internet

Simonis & Buunk Kunsthandel in Ede staat sinds begin april 1998 met haar complete collectie schilderijen, aquarellen en tekeningen op Internet. Daarmee heeft iedereen vanuit zijn huiskamer toegang tot deze grootste collectie te-koop-zijnde kunstwerken van museumkwaliteit in Nederland. Te zien zijn werken van de 19e- eeuwse romantische school, de Haagse en Amsterdamse impressionisten, de neo-impressionisten en van de latere Hollandse expressionisten en klassiek- modernen.

De Internetpagina’s worden wekelijks up-to-date gehouden. Van vrijwel alle duizend kunstwerken is een duidelijke foto met beschrijving beschikbaar en een korte schets van het werk van de betreffende kunstenaar. Voorts kan men op de site praktische informatie vinden zoals de geschiedenis van het bedrijf en de data van de tentoonstellingen van Simonis & Buunk. Ook zijn er artikelen toegevoegd over prijsvorming in kunst en antiek, biedkongsies en aftroeven op kunstveilingen, geschreven door Frank Buunk voor Kunst & Antiek Journaal. Een Engelse vertaling van de belangrijkste informatie maakt de pagina’s ook toegankelijk voor buitenlandse bezoekers.

Men kan deze site van Simonis & Buunk gebruiken als een soort museum-aan-huis. Daarnaast biedt het geïnteresseerden, verzamelaars en kopers de mogelijkheid om steeds de meest recente informatie over de collectie van Simonis & Buunk te verkrijgen zodat men zich uitgebreid kan oriënteren alvorens een aankoop te doen.