Zoek op kunstenaar
Sluit

publicaties

persberichten

De Parade van de Kleinere Meesters

6 maart 2007

Kom kijken, genieten en misschien wel kopen in Ede

Van donderdag 8 tot en met zondag 11 maart 2007 organiseert Simonis & Buunk kunsthandel De Parade van de Kleinere Meesters, een vierdaagse verkooptentoonstelling die gehouden zal worden in haar twee panden in Ede.

Onder het motto ‘belangrijke schilderijen van kleine meesters en kleine werken van belangrijke meesters’ worden vier dagen lang zo’n 600 schilderijen, aquarellen en tekeningen aangeboden van voornamelijk Hollandse meesters uit de 19e en 20e eeuw, goed geconserveerd, ingelijst en geprijsd tussen 1.500 en 25.000 euro.

Alle schilderijen worden op een zeer uitnodigende manier, op elke vrije vierkante meter, opgehangen of neergezet. De verkochte werken mogen direct door de kopers mee naar huis worden genomen en worden op de expositie door een nieuw vervangen, zodat voortdurend zoveel mogelijk werk uit de voorraad aan het publiek getoond kan worden.
Een formule die door klanten en bezoekers doorgaans als zeer prettig wordt ervaren.

Wat de 19e eeuw betreft biedt deze Vierdaagse Verkoop een ruime keus aan zowel uiterst fijn geschilderde romantische ijsgezichten, landschappen, stadsgezichten en zeegezichten als impressionistisch werk uit de Haagse, Amsterdamse en Larense School. De collectie 20e eeuw omvat onder meer klassiek-modernen, expressionisten, zoals de Groninger Ploeg en Bergense School, realisten en een kleine, interessante collectie werk van na-oorlogse abstracten, zowel van bekende als minder bekende kunstenaars.

Simonis & Buunk was in 1992 de eerste kunsthandel die een vierdaagse verkoop-tentoonstelling als nieuw concept introduceerde, toen de ‘Petits Maîtres-tentoonstelling’ genoemd. Het is door de jaren heen een succesvolle formule gebleken, die inmiddels veelvuldig navolging heeft gekregen. Omdat de selectie in beide panden gedurende deze vier dagen de meest uiteenlopende stijlen en genres omvat is er eigenlijk voor ieders smaak wel iets te vinden.
Dus, kom kijken en genieten en misschien wel kopen in Ede.

Afbeeldingen