Zoek op kunstenaar
Sluit

publicaties

persbericht

Een nieuwe kijk op kunst

17 april 2012

Iedereen kijkt op zijn eigen manier naar kunst. Kunsthandel Simonis & Buunk in Ede organiseert – vier dagen kort – de tentoonstelling ‘Kleine meesters. Grote klasse’ waarbij de gevarieerde schilderijencollectie centraal staat. In de bijbehorende publicatie beschrijven gastschrijvers, in plaats van de kunsthandelaar of kunsthistoricus, vanuit hun beroep hun voorkeuren. De tentoonstelling is te zien van donderdag 10 tot en met zondag 13 mei 2012.

Tentoonstelling

In drie panden organiseert de kunsthandel de Verkoop Vierdaagse. Met ruim duizend schilderijen en beelden tegen prikkelende prijzen. De werken worden op een uitnodigende manier geëxposeerd: stijlvol gecombineerd hangen ze naast, onder en boven elkaar. Met als resultaat een bont palet aan stijlen, scholen, kleuren en onderwerpen.

Over dans, jenever, Rome en meer…

De publicatie begint met een artikel van Han Ebbelaar en Alexandra Radius, beroemd balletdanspaar en ex-sterdansers van het Nationale Ballet. Zij schrijven naar aanleiding van acht schilderijen met dansvoorstellingen over hun liefde voor het ballet. Cees van der Knaap, burgemeester van Ede, wijdt een artikel aan zijn lievelingsschilderij: een stilleven met jeneverkruik en speelkaarten van Jan Eversen. Auteur Rosita Steenbeek, woonachtig in Rome, schrijft in haar artikel hoe de Italiaanse hoofdstad haar troost biedt. Diverse andere auteurs geven daarnaast hun mening over het schilderij van hun keuze. Dit zorgt voor een verrassende, nieuwe kijk op kunst.
De tentoonstelling begint op donderdag 10 mei en loopt tot en met zondag 14 mei 2012. Donderdagavond koopavond t/m 21 uur. Iedereen is uitgenodigd te komen, te kijken en te genieten van de bijzondere kunstcollectie. Openingstijden van 11 tot 17 uur en 24 uur per dag via www.simonis-buunk.nl.

Afbeeldingen