Zoek op kunstenaar
Sluit

publicaties

persberichten

Kunst bekijken vanuit diverse disciplines

7 april 2010

Iedereen kijkt op een andere manier naar kunst. Bij de een roept een kunstwerk emoties op, terwijl het een ander niets, of totaal iets anders doet. Kunsthandel Simonis & Buunk in Ede organiseert een tentoonstelling van vier dagen waarbij schilderijen centraal staan, bekeken ‘door andere ogen’. Gastschrijvers, in plaats van de kunsthandelaar of kunsthistoricus, beschrijven vanuit hun beroep hun voorkeuren in de bijbehorende publicatie ‘Kijk nou toch!’. De opening is op donderdag 14 april 2011.

Disciplines

De publicatie begint met een artikel van Sandra den Hamer, directeur van EYE Film Instituut Nederland. Ze schrijft over het Italiaanse schilderij ‘In het cinematheater’ van Ulisse Caputo (1872-1948): ‘Het schilderij brengt ons zo’n honderd jaar terug in de tijd, toen de film een kleine twintig jaar bestond en zich een vaste plaats in het amusementsleven veroverd had’. Naast Den Hamer schrijven onder andere Catherine Keyl, meteoroloog Harry Otten, museumdirecteur Evert van Straaten en gedragsbioloog Matthijs Schilder vanuit hun beroep over kunst.

Tentoonstelling

In drie panden organiseert de kunsthandel de Verkoop Vierdaagse. Met ruim duizend schilderijen en beelden tegen prikkelende prijzen. De werken worden op een uitnodigende manier geëxposeerd: stijlvol gecombineerd hangen ze naast, onder en boven elkaar. Met als resultaat een bont palet aan stijlen, scholen, kleuren en onderwerpen.

De tentoonstelling begint op donderdag 14 april 2011. Iedereen is uitgenodigd te komen, te kijken en te genieten van de bijzondere kunstcollectie. Openingstijden van 11 tot 17 uur en 24 uur per dag via www.simonis-buunk.nl.

Afbeeldingen