Zoek op kunstenaar
Sluit

publicaties

persbericht

Good old Wimbledon times in Ede

juni 2012

EDE – In de aanloop naar het 126e Wimbledon tennistoernooi in Londen, is er op donderdag 14 juni 2012 een groep oud-tennissters te gast in het Fischerhuis van Simonis & Buunk Kunsthandel in Ede. De tennisdames namen van 1965 tot 1977 deel aan Wimbledon en vormen nog steeds een hechte groep die jaarlijks bijeenkomt. Ook de 67e-jarige Betty Stöve, die in 1977 drie finales op Wimbledon speelde, is van de partij.

Golden Wimbledon times

De periode 1965 tot 1977 is de geschiedenis in gegaan als de ‘gouden eeuw’ van het Nederlandse damestennis: nog nooit namen er zoveel Nederlandse tennissters deel aan Wimbledon, het oudste en meest prestigieuze tennistoernooi ter wereld. De topspeelsters Betty Stöve, Trudy Groenman, Ellie Krocké, Anja Lepoutre, Jenny Ridderhof, Madeleine Weurman, Els Spruyt, Astrid Suurbeek en Ada Bakker tennisten allen in deze periode op het Engelse grandslamtoernooi.

No balls, no pleasure

Deze tennisdames waren sportvedettes, die tijdens het toernooi dagelijks in een Rolls Royce tussen hotel en tennistempel heen en weer gereden werden. Sinds 36 jaar vormen zij de club N.B.N.P., dat staat voor ‘No balls, no pleasure’. Ieder jaar staat er een evenement rond dit thema op het programma. Het damesdubbel speelt op tafeltennistafels bij Simonis & Buunk. Vier duo’s strijden om de eer en een tennisschilderij van de Tsjechische kunstenaar J.D. Krajíček, naamgenoot van tennisser Richard Krajíček en Michaela Krajíček. ‘What’s in a name?’ Duidelijk is dat ook de schilder Krajíček wist wat een goede slag waard is…

Op donderdag 14 juni 2012 om 12:00 uur gooien de negen dames hun balletje op in Ede met een partijtje dubbel. Supporters en de pers zijn welkom hierbij aanwezig te zijn.

Afbeeldingen