Zoek op kunstenaar
Sluit

publicaties

persberichten

European Art Fair en Open Geprijsd in Ede

7 maart 2001

De meest uitgebreide website binnen de Europese kunsthandel: nu tijdelijk ‘altijd prijs’

Sinds april 1998 heeft (kunsthandel) Simonis&Buunk in Ede een website, die toegang geeft tot de volledige collectie van deze kunsthandel. Ruim 1000 schilderijen, aquarellen en tekeningen uit de 19e en 20e eeuw zijn daarop te bekijken. Naast een duidelijke foto, gegevens van het kunstwerk en een korte biografie van de kunstenaar wordt van ieder werk de prijsklasse vermeld, voor een indicatie van de verkoopprijs. Deze informatie wordt dagelijks up-to-date gehouden.

Van 8 maart tot en met 2 april biedt deze website tijdelijk een extra service. Simonis&Buunk vermeldt bij elk werk de exacte verkoopprijs in plaats van de prijsklasse. Ook tijdens de Petit Maîtres’–tentoonstelling van 29 maart tot en met 1 april. Een unieke mogelijkheid om op internet en ter plaatse in Ede een kunstcollectie zonder ‘prijs op aanvraag’ te bekijken en te vergelijken.

Daarnaast heeft de site links naar de kunsthistorische websites van de Koekkoek Documentatie Stichting en de Schelfhout Documentatie Stichting, die beide volop in voorbereiding zijn en waarvan de verwachting is dat ze vanaf september wekelijks aangevuld worden met nieuwe aanwinsten. Deze stichtingen zijn in oktober jl. opgericht met als doel een zo volledig mogelijk overzicht te geven van respectievelijk alle authentieke werken van de schildersfamilie Koekkoek, en van Andreas Schelfhout en zijn leerlingen en navolgers. Beide websites zullen in de toekomst een online documentatiecentrum gaan vormen.

Afbeeldingen