Zoek op kunstenaar
Sluit

publicaties

persberichten

Eerste samenwerking tussen kunsthandel en kunstveiling

september 2016

Fischer’s Auction, de kunstveiling van Simonis & Buunk, houdt van 9 t/m 11 september een voorbezichtiging van haar volgende veiling in het Venduehuis der Notarissen te ‘s-Gravenhage. De ‘concurrent-collegae’ zien kansen voor kruisbestuiving om elkaars activiteiten op een unieke manier te versterken.

De kunsthandel en de veilinghouder lijken qua verkoopmodel steeds meer naar elkaar toe te groeien. Er wordt regelmatig expertise uitgewisseld, maar nu is er voor het eerst sprake van een zichtbare samenwerking, waarbij in dit geval de kunsthandel z’n klanten bij de ander in huis uitnodigt. Deze unieke samenwerking biedt voor beide partijen voordelen, w.o. het uitwisselen van generalistische, brede kennis van de veilinghouder met de specialistische kennis van de handelaar. Daarnaast kan de wederzijdse klantenkring kennismaken met het fenomeen Fischer’s Auction alsmede met de preview van de Najaarsveiling van het Venduehuis. Indien deze samenwerking vruchtbaar blijkt te zijn, dan ligt de weg open naar uitbreiding van deze unieke combinatie.

Kopen voor het één-na-hoogste bod

Op dinsdag 20 september 2016 houdt Fischer’s Auction haar derde veiling volgens de Vickrey-methode. Op meer dan 100 lots kan – via gesloten envelop bij een notaris – vanaf een limietprijs geboden worden. De bieder met het hoogste bod koopt het kunstwerk tegen het bod van de één-na-hoogste bieder. De gezamenlijke startprijs bedraagt 700.000 euro. De kavellijst omvat bekende kunstenaars als Schelfhout, Leickert, Springer, Eversen, Joseph Bles, Klinkenberg, Margaretha Roosenboom, Mesdag, Mauve, Gabriel en Apol. De kijkdagen zijn van 9 t/m 11 september in het Venduehuis der Notarissen te Den Haag en van 14 t/m 18 september in het Fischerhuis in Ede.

Afbeeldingen