Zoek op kunstenaar
Sluit

publicaties

persberichten

In Ede Zijn de Scholen de Hele Zomer Open

juni 2004

Kunsthandel Simonis & Buunk lanceert onder de titel ‘De Scholen van Ede’ haar vernieuwde website.

Deze week is de vernieuwde site van Simonis & Buunk geopend.
www.simonis-buunk.nl is actueel, biedt uitgebreide zoekmogelijkheden en een volledig overzicht van de collectie. Nieuw is de mogelijkheid om te zoeken op stroming of school. Voor de gelegenheid is Kunsthandel Simonis & Buunk de hele zomer open.

In 1999 was Simonis & Buunk de eerste kunsthandel in Nederland die de volledige collectie schilderijen en aquarellen op internet zette. Dat is nu in 2004 al lang geen nieuws meer. Wel nieuw is de snelle en informatieve manier waarop de bezoeker van de site in de collectie kan zoeken. Bijvoorbeeld door te kiezen voor een kunststroming of school. Via een ‘stromingenbalk’ vindt hij de romantische, impressionistische, de Haagse, de Bergense, de Nieuwe Haagse School en nog vele andere. Aanschouwelijk gemaakt met schilderijen van Simonis & Buunk die representatief zijn voor deze scholen. Voor de gelegenheid zijn ze daarom ’De Scholen van Ede’ genoemd. Nieuw is ook de rubriek ‘Deze week’. Wie dit aanklikt krijgt iedere week een ander schilderij toegelicht, dat aansluit bij de actualiteit.

Hele zomer open!

Niet alleen op de site, maar ook in werkelijkheid is deze ‘stromingenbalk’ gerealiseerd, in de kunsthandel aan de Notaris Fischerstraat in Ede. Daar hangen De Scholen van Ede broederlijk naast elkaar. Daarom is Simonis & Buunk voor het eerst de hele zomer open voor bezoekers.

Tot 10 juli nieuwste Mondriaan te zien

Op de zomeropstelling is tot 10 juli ook onze nieuwste aanwinst te bewonderen: het schilderij De Oostzijdse Molen aan het Gein bij maanlicht, geschilderd door Piet Mondriaan omstreeks 1902-1903. Het doek is vermoedelijk een van Mondriaans eerste avond- en nachtlandschappen, een thema dat veel voorkomt in de jaren 1905-1908, als de schilder zich steeds intensiever concentreert op de werking van het licht van zon of maan. In de ‘nocturnes’ verdwijnen details en bepalen krachtige, eenvoudige vormen van donkere silhouetten het beeld. Na 10 juli gaat het werk in bruikleen naar het Mondriaanhuis in Amersfoort. Deze Mondriaan is ook het eerste schilderij van het item ‘Deze week’.

Afbeeldingen