Zoek op kunstenaar
Sluit

publicaties

persberichten

De Eeuwen van Ede

16 november 2010

EDE – Simonis & Buunk Kunsthandel opent donderdag 25 november 2010 de tentoonstelling ‘De Eeuwen van Ede’. Een bijzondere selectie schilderijen wordt gepresenteerd in de drie galeries van deze kunsthandel. De verkoopexpositie, met werken van voornamelijk Hollandse meesters als Schelfhout, Jongkind, Mondriaan, Sluijters en Corneille, duurt tot en met 12 december 2010.

De titel van de tentoonstelling is ‘De Eeuwen van Ede’. De tijd, in relatie tot schilderkunst, staat centraal. Werken van grote en bekende kunstenaars uit twee eeuwen verzamelen zich in Ede om in november kennis te maken met een nieuw publiek. ‘De Eeuwen van Ede’ levert inspirerende momenten op, zet aan tot nadenken en doet – vooral – genieten. Wat doen de vrouwen van Isaac Israels op de boulevard van Scheveningen? Wat inspireerde Corneille tot het schilderen van suggestieve vormen op zijn doek? Waar spreken de vissers over aan boord van Mesdags bomschuit? En wat is de invloed van de tijd geweest op het stadsbeeld van Amsterdam? De tijd staat niet stil. Maar wat gisteren was, blijft bestaan. In gedachten, op papier, en ‘in levende lijve’ in geschilderde vorm.

Publicatie

Bij de tentoonstelling verschijnt een catalogus in de vorm van drie cahiers. De aloude vorm van het schrijfboek, bestaande uit een vast aantal bladen en ingenaaid tot katern, wordt gebruikt voor de presentatie van de tentoonstellingscollectie. Verrassende elementen maken de cahiers tot een nieuwe presentatie van kunst. Zo worden bijvoorbeeld sommige afbeeldingen van 19e-eeuwse topografische schilderijen geïllustreerd met hedendaagse fotografie.

De tentoonstelling opent op donderdag 25 november 2010. Een ieder is uitgenodigd te komen, te kijken en te genieten van deze bijzondere kunstcollectie. Openingstijden: elke dag van 11 tot 17 uur, behalve op maandag.

Afbeeldingen