Zoek op kunstenaar
Sluit

publicaties

persberichten

Aarzel Niet, Maar Kom! Verkoop Vierdaagse in Ede

april 2005

De rust van de negentiende eeuw, de vaart van de twintigste

Van 7 tot en met 10 april staat de expositieruimte van Simonis & Buunk Kunsthandel in Ede weer in het teken van de Verkoop Vierdaagse. Deze tentoonstelling vindt twee tot drie keer per jaar gedurende slechts vier dagen plaats en omvat een gevarieerde collectie 19e- en 20e-eeuwse schilderijen en aquarellen, voornamelijk van Hollandse kunstenaars, in de prijsklasse van 1.400 tot 24.000 euro. Veel schilderijen komen uit particulier bezit, van generatie op generatie. Uit de 19e eeuw zijn er werken van schilders uit de Hollandse romantiek en uit het impressionisme van onder meer de Haagse, Amsterdamse en Larense School. De collectie 20e eeuw omvat klassiek modernen, waaronder neo-impressionisten, luministen, de Groninger Ploeg, de Bergense School en de Nieuwe Realisten, alsook naoorlogse abstracten. Het spreekt vanzelf dat gedurende deze expositie ook werken uit hogere prijsklassen beschikbaar zijn.

Kijken, kopen en meenemen

Simonis & Buunk was in 1992 de eerste kunsthandel die de Verkoop Vierdaagse als nieuw concept introduceerde. Het is door de jaren heen een succesvolle formule gebleken, die inmiddels veelvuldig navolging heeft gekregen. Alle beschikbare werken worden op een zeer uitnodigende manier opgehangen, met de mogelijkheid om meteen na aankoop door de koper meegenomen te worden. Omdat de selectie in beide panden gedurende deze vier dagen altijd zo’n 400 schilderijen omvat in de meest uiteenlopende stijlen en genres, is de kans groot dat men iets naar zijn gading vindt. Een team van gespecialiseerde medewerkers verzekert bezoekers en klanten van de kunsthandel van deskundig advies over de kunsthistorische achtergrond van een schilderij of schilder, de waardebepaling van een kunstwerk of over de ontwikkelingen in de kunstmarkt in het algemeen.

Hoge kwaliteit, bescheiden geprijsd

Met ruim 27 jaar ervaring is Simonis & Buunk inmiddels toonaangevend op het gebied van de Hollandse schilderkunst uit de 19e en 20e eeuw. Met de Verkoop Vierdaagse hoopt Simonis & Buunk kunst enigszins te ontdoen van het stigma dat zij onbereikbaar zou zijn voor de ‘smallere beurs’, door schilderijen van hoge kwaliteit voor betaalbare prijzen aan te bieden. Het is bovendien een waardevolle tegenhanger van de jaarlijkse Wintersalon, waar schilderijen van museumkwaliteit worden gepresenteerd. Beide tentoonstellingen – Verkoop Vierdaagse en Wintersalon – vullen elkaar aan qua collectie en marktsegment. Ze geven bovendien een representatief beeld van de veelzijdigheid van Simonis & Buunk, en het vermogen van deze kunsthandel om interessante, soms ondergewaardeerde Nederlandse schilders uit de periode 1780-1960 te belichten.

Afbeeldingen