Zoek op kunstenaar
Sluit
terug
Westendorp-Osieck J.E.  | Johanna Elisabeth 'Betsy' Westendorp-Osieck | Aquarellen en ander werk op papier te koop aangeboden | Interieur met vitrine, aquarel op papier 32,0 x 30,0 cm, gesigneerd rechtsonder

Betsy Osieck

Interieur met vitrine
aquarel op papier 32,0 x 30,0 cm, gesigneerd rechtsonder

Dit werk op papier is te koop.

Prijs: 1.750

 vraag / reactieDe jongste van de groep schilderende vrouwen aangeduid als de Amsterdamse Joffers was Betsy Osieck. Evenals haar kunstzusters was zij tot op hoge leeftijd werkzaam in Amsterdam. Lizzy Ansingh gaf haar het eerste schilderonderricht (1902), daarna volgden lessen aan de Rijksacademie in de hoofdstad. Op haar atelier, dat zich in deze jaren bij de Hoogesluis bevond (1912) en later op de Herengracht, kwamen vooral portretten en kloeke, haast manlijke bloemstillevens tot stand, breed van opzet en sprekend van kleur. Na haar huwelijk met H.K. Westendorp braken jaren van veel reizen en weinig schilderen aan. Later - vanaf 1941 - schildert ze in haar atelier in het flatgebouw 'Westhove' aan de Amsterdamse Lairessestraat vooral stillevens in fluwelige bruinen en grijzen, kerkinterieurs en goed getroffen stadsscènes. Ook maakte ze tijdens haar vele reizen series kleine aquarellen. Musea: o.a. Haags Gemeentemuseum.


Westendorp-Osieck J.E.  | Gezicht op het Valeriusplein te Amsterdam (vanuit het atelier van de schilderes), olieverf op board 40,4 x 50,5 cm, gesigneerd l.o. Westendorp-Osieck J.E.

Gezicht op het Valeriusplein te Amsterdam (vanuit het atelier van de schilderes), olieverf op board 40,4 x 50,5 cm, gesigneerd l.o.


Het hele jaar open

Dinsdag t/m zaterdag 11-17 uur en op afspraak