Zoek op kunstenaar
Sluit
terug

Pieter d'Hont kunstwerk • beeld • sculptuur • voorheen te koop Man en kind

d'Hont P.H.  | 'Pieter' Hermanus d'Hont, Man en kind, brons 24,4 x 4,3 cm, gesigneerd met initialen op zijkant basis (stempel) en te dateren 1963

Pieter d'Hont

Man en kind
brons 24,4 x 4,3 cm, gesigneerd met initialen op zijkant basis (stempel) en te dateren 1963

Dit beeld was voorheen te koop.

Herkomst: rechtstreeks van de kunstenaar verworven door de voorlaatste eigenaar, daarna door vererving in bezit gekomen van de vorige eigenaar.
Literatuur: Jan Teeuwisse, 'Pieter d'Hont 70', Utrecht 1987, pag. 77, afb. 53; Jan Teeuwisse e.a., 'Beeldhouwer Pieter d'Hont. Leven en werk 1917-1997', Houten 1999, pag. 138-139, mog. nr. VP31I (afb. van een ander ex.).
Tentoonstelling: Utrecht, Centraal Museum, 'Pieter d'Hont 70', 10 okt.-29 nov. 1987.

Het omvangrijke oeuvre van beeldhouwer Pieter d’Hont getuigt van een grote veelzijdigheid in onderwerp, materiaal en stijl. Mensen en dieren waren zijn belangrijkste inspiratiebron en stonden model voor zijn sculpturen in steen, brons, keramiek, beton of hout. Hij wijdde zich aan de toegepaste beeldhouwkunst, maakte onder meer monumentale wandreliëfs, en vervaardigde ook vrijstaande beelden, kleinplastiek en penningen. Zo maakte hij de ‘Edison’, een beeldje behorend bij de oudste muziekprijs van Nederland. D’Hont kreeg vele opdrachten voor beelden in bedrijfs- en overheidsgebouwen en maakte portretten van talrijke bekende Nederlanders. Hij was de officieuze stadsbeeldhouwer van Utrecht en hier zijn dan ook veel werken van deze kunstenaar te zien.


Pieter d'Hont | Het Gesprek, brons, 55,0 x 36,0 cm, te dateren 1960

Pieter d'Hont

beeld • sculptuur • te koop

Het Gesprek


Het hele jaar open

Dinsdag t/m zaterdag 11-17 uur en op afspraak