Zoek op kunstenaar
Sluit
terug

Marc Mulders kunstwerk • schilderij • te koop Zonnebloemen Herfst II

Marc Mulders

Zonnebloemen Herfst II
olieverf op doek 30,2 x 60,0 cm, gesigneerd verso en verso gedateerd sept. 97
annotatie verso: 'Marc Mulders sept. 97, Zonnebloemen Herfst II'

Dit schilderij is te koop.

Prijs: € 17.500

 vraag / reactie
  Tags:

  #Marc Mulders #schilderijen #Hedendaagse kunst #zonnebloemen 
  Herkomst: Galerie Barbara Farber-Rob Jurka, Amsterdam, aldaar verworven in 1998, waarna door vererving in bezit gekomen van de vorige eigenaar.

  Marc Mulders is één van de meest bekende en succesvolle Nederlandse kunstenaars van dit moment. Hij woont en werkt op Landgoed Baest bij Oirschot, waar hij inspiratie haalt uit de met wilde bloemen ingezaaide akker bij zijn huis en de omringende natuur. Van verschillende bloemen als tulpen, irissen en zonnebloemen tot weids geabstraheerde bloemenvelden en nocturnes; Mulders schildert wat het seizoen hem aanreikt en vindt inspiratie in de schoonheid van de cyclus van leven en dood in de natuur. Met zijn werk maakt hij de toeschouwer deelgenoot van zijn emoties, zijn vreugde over verf en kleur, plant en dier en het licht. Over, zoals hij het in 2020 verwoordde: ‘ochtendgloren en het avondgloren, het mystieke licht van de dauw en het spiritueel mystieke licht van de ondergaande zon.’ Vaak schildert Mulders in reeksen, waarbij hij werkt in natte, pasteuze verf, niet zelden op groot formaat. Zijn kleinere doeken schildert hij in zijn atelier op wielen, naar ontwerp van Piet Hein Eek. Mulders is ook actief als glazenier. Zijn gebrandschilderde ramen zijn te vinden in onder andere de Sint-Janskathedraal in Den Bosch en de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Het glas in de Nieuwe Kerk werd in 2005 als nationaal geschenk aangeboden aan koningin Beatrix en was een sensatie wat betreft vorm, inhoud en symboliek. Mulders heeft vele tentoonstellingen in binnen- en buitenland op zijn naam staan en heeft verschillende prijzen uitgereikt gekregen. Zijn werk is opgenomen in collecties van onder andere De Pont, Centraal Museum, Kunstmuseum Den Haag, Museum Flehite, Museum Boijmans van Beuningen en het Stedelijk Museum in Amsterdam.


  Marc Mulders | Papegaaitulpen, olieverf op doek, 60,5 x 40,5 cm, gesigneerd r.o. met initiaal en verso voluit en verso gedateerd 25 04.02.

  Marc Mulders

  schilderij • te koop

  Papegaaitulpen


  Het hele jaar open

  Dinsdag t/m zaterdag 11-17 uur en op afspraak