Zoek op kunstenaar
Sluit
terug

Hugo/Pierre Claus/Alechinsky kunstwerk • grafiek • voorheen te koop 'Gans België' (tekeningen Pierre Alechinsky/tekst Hugo Claus)

Claus/Alechinsky H./P.  | Hugo/Pierre Claus/Alechinsky, 'Gans België' (tekeningen Pierre Alechinsky/tekst Hugo Claus), litho 65,5 x 93,0 cm, gesigneerd rechtsonder en te dateren 1980

Hugo/Pierre Claus/Alechinsky

'Gans België' (tekeningen Pierre Alechinsky/tekst Hugo Claus)
litho 65,5 x 93,0 cm, gesigneerd rechtsonder en te dateren 1980
annotatie: genummerd '4/5'

Herkomst: In opdracht gemaakt ter gelegenheid van honderdvijftig jaar België in 1980 door de toen beroemdste Belgische schilder Alechinsky en de even bekende schrijver Hugo Claus.

Net als zijn werk 'Sorte de jeu de loto' sluit zijn ganzenspel 'Gans België' goed aan bij zijn liefde om hokjes te vullen. De Cobra-slang is overwegend aanwezig. De plattegrond bestaat uit de weergave van oude documenten. Deze sporen van de officiële wereld staan in sterk contrast met het raster van het kansspel. Dat Hugo Claus de tekst samengesteld heeft, is niet enkel te verklaren omdat de opdrachtgever, Europalia, naar aanleiding van honderdvijftig jaar België in 1980, de toen beroemdste Belgische schilder wou koppelen aan de even bekende schrijver. Hugo Claus heeft zich levenslang met zijn beeldend werk binnen de Cobra-stijl gesitueerd.


Het hele jaar open

Dinsdag t/m zaterdag 11-17 uur en op afspraak