Zoek op kunstenaar
Sluit
terug

Frederik Marinus Kruseman kunstwerk • schilderij • te koop Zomerlandschap met rustend landvolk en vee bij een rivier

Frederik Marinus Kruseman

Zomerlandschap met rustend landvolk en vee bij een rivier
olieverf op paneel 48,1 x 64,4 cm, gesigneerd linksonder

Dit schilderij is te koop.

Prijs: € 33.000

Herkomst: veiling Sotheby's, New York, 12 febr., 1997, lotnr. 4, aldaar verworven door de vorige eigenaar (part. bezit Verenigde Staten).
Literatuur: Marjan van Heteren, Jan de Meere, ‘Frederik Marinus Kruseman 1816-1882. Painter of Pleasing Landscapes’, Schiedam, 1998, pag. 204, cat.nr. 238 (met afb.).

Van B.C. Koekkoek leerde Kruseman een romantisch landschap volgens de regels van zijn leermeester samen te stellen. Hij ging, na te zijn opgeleid door N.J. Roosenboom en Jan van Ravenswaaij, in 1837 naar Kleef om zijn schilderkunst bij B.C. Koekkoek te vervolmaken. Een bevroren vaart met schaatsers, wandelaars op een pad langs de oever, een schilderachtig kasteeltje en grillige kale bomen komen op veel van Krusemans wintergezichten voor. Hij schilderde ook dromerige zomerlandschappen met fijn uitgewerkte boompartijen en gestoffeerd met vee, jagers en boeren.


Frederik Marinus Kruseman | Winterlandschap met schaatsers en houtsprokkelaars bij een ruïne, olieverf op paneel, 58,5 x 79,2 cm, gesigneerd l.o. en gedateerd 1845

Frederik Marinus Kruseman

schilderij • te koop

Winterlandschap met schaatsers en houtsprokkelaars bij een ruïne


Het hele jaar open

Dinsdag t/m zaterdag 11-17 uur en op afspraak