Zoek op kunstenaar
Sluit

agenda

voorbij

Once upon a time in Holland

De jonge Piet Mondriaan en de meesters die hem inspireerden.

Negentien schilderijen uit de collectie van Simonis & Buunk zijn momenteel in Georgië. Met name Piet Mondriaan. Samen met meesters van de Haagse School die hem inspireerden. Voor de tentoonstelling Once upon a time in Holland – de jonge Piet Mondriaan en de meesters die hem inspireerden, van 1 mei t/m 30 juni 2011.

De werken worden ten toon gesteld in The Chavchavadze House Museum, Tsinandali, het voormalig zomerhuis van de beroemde Georgische dichter en schrijver Alexander Chavchavadze.

De tentoonstelling is georganiseerd door Simonis & Buunk Kunsthandel in samenwerking met de Georgische ambassade in Den Haag.

Het initiatief komt van Breath Art, onderdeel van internationale
goede doelen stichting Breath, die de zorg voor straatkinderen in Oost-Europese landen op zich neemt.

Opening

De tentoonstelling werd op zondagmiddag 1 mei om 14.00 uur geopend door de Nederlandse ambassadeur in Georgië, de heer Pieter Langenberg. Daarna sprak Frank Buunk tot de ruim 80 aanwezigen. De opening werd diezelfde dag en maandagavond uitgezonden op drie nationale tv-zenders van Georgië.

De tentoonstelling in het voormalig zomerhuis van Prins Alexander Chavchavadze vormt een hoogtepunt in het culturele jaar van Georgië. Het museum ligt in een prachtig parkachtig landschap, met diverse oude gebouwen en een wijnmuseum met proeverij, en wordt door de vele kunstminnende Georgiërs, maar ook Russen bezocht. Men hoopt het bezoekersaantal van 40.000 voor de Dali tentoonstelling in 2010 te kunnen overtreffen.

U bent uitgenodigd om te komen, kijken. Dit keer reist u niet naar Ede, maar naar Georgië. Nog t/m 30 juni 2011.

The Chavchavadze House Museum in Tsinandali

The Chavchavadze House Museum in Tsinandali, gelegen in de oostelijke provincie Kakheti, is gelokaliseerd in het voormalige zomerhuis van de Georgische prins en schrijver Alexander Chavchavadze.

In 2010 trok het museum een record aantal van 40.000 bezoekers in twee maanden met de tentoonstelling van sculpturen van Salvador Dalí.

Met de tentoonstelling van een internationale meester als Piet Mondriaan en meesters uit de Haagse School die hem inspireerden hoopt het museum zich opnieuw op de culturele kaart van Europa te zetten en de culturele banden tussen Georgië en Nederland te versterken.

Om de 20-jarige onafhankelijkheid van Georgië te vieren organiseert de Georgische ambassade culturele dagen van 23 tot 26 mei 2011 in Den Haag.

once-upon-a-time