Zoek op kunstenaar
Sluit
terug
Koekkoek jr. H.  | Hermanus Koekkoek jr., Vissersboten voor de kust, olieverf op doek 66,0 x 91,0 cm, gesigneerd linksonder

Hermanus Koekkoek jr.

Vissersboten voor de kust
olieverf op doek 66,0 x 91,0 cm, gesigneerd linksonder

verkocht

Hermanus Koekkoek jr. leerde schilderen van zijn vader Hermanus sr. en woonde en werkte in Amsterdam en Nieuwer-Amstel. Vanaf de jaren zestig verbleef hij regelmatig in Londen, waar hij zich in 1869 definitief vestigde en in 1880 een kunsthandel opende. Naast eigen werk verkocht Hermanus jr. in Engeland veel werk van familieleden, onder anderen van zijn vader en van zijn oom B.C. Koekkoek. Hij schilderde voornamelijk zee-, rivier- en strandgezichten en gebruikte in Engeland ook het pseudoniem 'Jan van Couver'. Zowel in Engeland als in Nederland heeft Hermanus jr. samengewerkt met de landschapschilder Lion Schulman. Rond 1880 wordt zijn werk minder romantisch en is de invloed van de Haagse School herkenbaar.


Koekkoek jr. H.  | Netten repareren bij stormachtig weer, olieverf op paneel 18,8 x 33,0 cm, gesigneerd l.o. Koekkoek jr. H.

Netten repareren bij stormachtig weer, olieverf op paneel 18,8 x 33,0 cm, gesigneerd l.o.

Koekkoek jr. H.  | Stad aan een rivier, aquarel op papier 50,9 x 75,8 cm, gesigneerd r.o. met pseudoniem 'J. van Couver' Koekkoek jr. H.

Stad aan een rivier, aquarel op papier 50,9 x 75,8 cm, gesigneerd r.o. met pseudoniem 'J. van Couver'

Koekkoek jr. H.  | Zeilschepen op woelige zee, olieverf op doek 33,1 x 51,0 cm, gesigneerd l.o. Koekkoek jr. H.

Zeilschepen op woelige zee, olieverf op doek 33,1 x 51,0 cm, gesigneerd l.o.


Het hele jaar open

Dinsdag t/m zaterdag 11-17 uur en op afspraak