Zoek op kunstenaar
Sluit

taxeren

Tarieven (incl. BTW)

In sommige gevallen moeten er extra kosten gemaakt worden vanwege nader onderzoek naar de authenticiteit. In dat geval nemen wij contact op met een offerte.

Mondeling

Bij een mondelinge taxatie geldt een eenvoudig tarief van € 90 voor het eerste werk en € 60 voor elk volgend werk. Alle opbrengsten van mondelinge taxaties worden geschonken aan goede doelen. Een mondelinge taxatie wordt in behandeling genomen nadat het bedrag is ontvangen op onze goede doelen rekening: NL24 RABO 0309 3538 66 t.n.v. Simonis & Buunk Encounter o.v.v. ‘Mondelinge taxatie + [uw naam + telefoonnummer]’.

Spoedtaxatie

Indien er spoed is bij een mondelinge taxatie, geldt een tarief van € 125 voor het eerste werk en € 85 voor elk volgend werk, mits er niet veel onderzoek aan te pas komt. Dit tarief geldt ook voor taxaties die zonder uitnodiging aan de deur komen.

Schriftelijk

Bij een schriftelijke taxatie geldt een tarief dat bestaat uit een vast bedrag van € 175 plus een variabel deel, namelijk 0,4% van de vervangingswaarde. Voor elk volgend werk op hetzelfde rapport wordt het vaste deel gereduceerd naar een tarief van € 75.

Hertaxatie

Veel verzekeringsmaatschappijen eisen dat schilderijen elke 3-4 jaar opnieuw worden getaxeerd. Als uw schriftelijke taxatie minder dan tien jaar geleden door ons is verricht, krijgt u 50% korting op een hertaxatie.

Voorbeeld

Voor een schriftelijke taxatie van twee schilderijen met een vervangingswaarde van respectievelijk € 5.000 en € 35.000 geldt een vast bedrag van € (175 + 75) = € 250 en een variabel bedrag van € (5.000 + 35.000) * 0,4%  = € 160. Totale kosten: € 410.