Zoek op kunstenaar
Sluit

taxeren

Expertise

Sinds 1984 is Frank Buunk beëdigd taxateur (thans RegisterTaxateur) in 17e tot en met 20e eeuwse schilderkunst. Hij werd daarmee op 27-jarige leeftijd de jongste kunstexpert van Nederland. Hij is als zodanig erkend bij de Federatie TMV en is internationaal gecertificeerd door Hobéon/SKO Certificatie. Sinds 2015 is zijn zoon Kas tevens in opleiding tot taxateur. Simonis & Buunk heeft de hoogste expertise, vakkennis en professionaliteit in huis. Met de ethische code hoog in het vaandel krijgt u zekerheid en vertrouwen omtrent de waarde en authenticiteit van uw kunstwerk.

Procedure

Voor zowel mondelinge als schriftelijke taxaties gelieve een e-mail te sturen naar info@simonisbuunk.nl en foto’s bij te voegen. Een mondelinge taxatie is meestal vanaf foto’s te doen. Voor een schriftelijke taxatie wordt u mogelijk uitgenodigd om bij Simonis & Buunk langs te komen met uw kunstwerk. Tegen meerprijs kunnen wij ook bij u thuis langskomen.

Mondeling

Als u simpelweg benieuwd bent naar de waarde of echtheid van uw kunstwerk, kies dan voor de mondelinge taxatie. Het oordeel krijgt u telefonisch te horen en wordt naderhand niet bevestigd per email.

Schriftelijk

Een schriftelijke taxatie is geschikt als u een officieel oordeel wilt hebben. Dan krijgt u een certificaat dat aan derden getoond kan worden, bijvoorbeeld voor een verzekering, verkoop aan een derde, erfenis of boedelverdeling.

Informatie

Naast goede foto’s ontvangen wij graag het volgende:

Tips foto’s

Taxaties worden in eerste instantie vanaf foto’s in behandeling genomen. Meestal zijn foto’s genomen met een moderne Smartphone voldoende. Neem scherpe foto’s bij daglicht en vanuit een rechte hoek van het volgende: