Zoek op kunstenaar
Sluit
terug
Westerik J.  | Jacobus 'Co' Westerik | Aquarellen en ander werk op papier te koop aangeboden | Meisje met kindergrammofoon, gouache op papier 51,0 x 60,3 cm, gesigneerd rechtsboven en gedateerd 1951
Westerik J.  | Jacobus 'Co' Westerik | Aquarellen en ander werk op papier te koop aangeboden | Meisje met kindergrammofoon, gouache op papier 51,0 x 60,3 cm, gesigneerd rechtsboven en gedateerd 1951

Co Westerik

Meisje met kindergrammofoon
gouache op papier 51,0 x 60,3 cm, gesigneerd rechtsboven en gedateerd 1951

Dit werk op papier is te koop.

Prijs: 19.500

 vraag / reactieHerkomst: coll. Victorine Hefting, Den Haag, rechtstreeks verworven van de kunstenaar door haar partner Bert Bakker in de jaren 50, daarna door vererving in bezit gekomen van de vorige eigenaar.
Literatuur: C. Westerik, C. Blok, A. Enquist, V. Baar, 'Co Westerik, Aquarellen, Tekeningen/Watercolours, Drawings', Zutphen 2004, CD-Rom nr. CW58.

Co Westerik werd opgeleid aan de academie in Den Haag. Zijn talent werd al snel opgemerkt. In 1951 kreeg hij de Jacob-Marisprijs voor het schilderij ‘De Visvrouw’. De onderscheiding van dit realistische werk oogstte veel kritiek: de abstractie vierde hoogtij. Ondanks deze non-figuratieve bovenstroom kreeg hij een jaar later nog een prestigieuze prijs: de Koninklijke Subsidie voor de Schilderkunst. De mens is het centrale thema in Westeriks werk, de mens in al zijn levensfases. Westerik is een scherp observator die zijn figuren groot neerzet tegen een vaak eenvoudige achtergrond. Door zijn onderwerp ‘op te blazen’ tracht de kunstenaar dichter bij de essentie te komen van wat hem raakte. Niet zelden ontstaat hierdoor een enigszins beladen en vervreemdende sfeer. Het is realisme met een vleugje surrealisme.


Westerik J.  | Man met mes en spiegelbeeld, aquarel, krijt en inkt op Japans papier 19,0 x 21,0 cm, gesigneerd m.o. en gedateerd 1992 Westerik J.

Man met mes en spiegelbeeld, aquarel, krijt en inkt op Japans papier 19,0 x 21,0 cm, gesigneerd m.o. en gedateerd 1992


Het hele jaar open

Dinsdag t/m zaterdag 11-17 uur en op afspraak