Zoek op kunstenaar
Sluit
terug
Westerik J.  | Jacobus 'Co' Westerik | Aquarellen en ander werk op papier te koop aangeboden | Man met mes en spiegelbeeld, aquarel, krijt en inkt op Japans papier 19,0 x 21,0 cm, gesigneerd middenonder en gedateerd 1992
Westerik J.  | Jacobus 'Co' Westerik | Aquarellen en ander werk op papier te koop aangeboden | Man met mes en spiegelbeeld, aquarel, krijt en inkt op Japans papier 19,0 x 21,0 cm, gesigneerd middenonder en gedateerd 1992

Co Westerik

Man met mes en spiegelbeeld
aquarel, krijt en inkt op Japans papier 19,0 x 21,0 cm, gesigneerd middenonder en gedateerd 1992
annotatie middenonder (onder passe-partout): ''Man met mes en spiegelbeeld' 1992 Westerik'

Dit werk op papier is te koop.

Prijs: 3.000

 vraag / reactieHerkomst: Collection d'Art, Amsterdam.
Literatuur: tent.cat. Amsterdam, Collection d'Art, 'Co Westerik: schilderijen, tekeningen en aquarellen', 1993, cat.nr. 4; Co Westerik, Cor Blok, e.a. 'Co Westerik, Aquarellen/Tekeningen', Zutphen 2004, CD-rom: CW 1440.
Tentoonstelling: Amsterdam, Collection d'Art, 'Co Westerik: schilderijen, tekeningen en aquarellen', 17 april-29 mei 1993.

Co Westerik werd opgeleid aan de academie in Den Haag. Zijn talent werd al snel opgemerkt. In 1951 kreeg hij de Jacob-Marisprijs voor het schilderij ‘De Visvrouw’. De onderscheiding van dit realistische werk oogstte veel kritiek: de abstractie vierde hoogtij. Ondanks deze non-figuratieve bovenstroom kreeg hij een jaar later nog een prestigieuze prijs: de Koninklijke Subsidie voor de Schilderkunst. De mens is het centrale thema in Westeriks werk, de mens in al zijn levensfases. Westerik is een scherp observator die zijn figuren groot neerzet tegen een vaak eenvoudige achtergrond. Door zijn onderwerp ‘op te blazen’ tracht de kunstenaar dichter bij de essentie te komen van wat hem raakte. Niet zelden ontstaat hierdoor een enigszins beladen en vervreemdende sfeer. Het is realisme met een vleugje surrealisme.


Westerik J.  | Meisje met kindergrammofoon, gouache op papier 51,0 x 60,3 cm, gesigneerd r.b. en gedateerd 1951 Westerik J.

Meisje met kindergrammofoon, gouache op papier 51,0 x 60,3 cm, gesigneerd r.b. en gedateerd 1951


Het hele jaar open

Dinsdag t/m zaterdag 11-17 uur en op afspraak