Zoek op kunstenaar
Sluit
terug

Jan Sluijters jr. kunstwerk • schilderij • te koopBoomgaard

Sluijters jr. J.  | Jan Sluijters jr. | Schilderijen te koop aangeboden | Boomgaard, olieverf op doek 50,0 x 60,2 cm, gesigneerd rechtsonder

Jan Sluijters jr.

Boomgaard
olieverf op doek 50,0 x 60,2 cm, gesigneerd rechtsonder

Dit ingelijste schilderij is te koop.

Prijs: 2.500

 vraag / reactieHerkomst: collectie kunstenaar/verzamelaar M.L. (Henk) Maas, Rotterdam (1924-2005).
Literatuur: tent.cat. Kortenhoef, Oude School Kortenhoef, 'Jan Sluijters Jr. voor het voetlicht’, 2013, pag. 28.
Tentoonstelling: Kortenhoef, Oude School Kortenhoef, 'Jan Sluijters Jr. voor het voetlicht’, 25 mei t/m 16 juni 2013.

Jan Sluijters jr., zoon van Jan Sluijters sr. en Greet van Cooten, was door het beroep van zijn vader van jongs af aan vertrouwd met het schildersvak. Hij werd opgeleid aan de Rijksnormaalschool voor Teekenonderwijzers en de Rijksacademie in Amsterdam en specialiseerde zich in het schilderen, tekenen en aquarelleren van stadsgezichten, stillevens en vooral landschappen. Zijn kleurig en expressief impressionisme doet enigszins denken aan dat van zijn vader. De kunstenaar woonde en werkte in Amsterdam en vanaf 1945 in Baambrugge. Hij was lid van de Amsterdamse schildersverenigingen 'St. Lucas' en 'Arti et Amicitiae'.


Sluijters jr. J.  | Na de regen: Het Amsterdamse Leidseplein met de Koepelkerk in de verte, olieverf op doek 75,2 x 100,3 cm, gesigneerd l.o. Sluijters jr. J.

Na de regen: Het Amsterdamse Leidseplein met de Koepelkerk in de verte, olieverf op doek 75,2 x 100,3 cm, gesigneerd l.o.

Sluijters jr. J.  | Zonnig tuinterras met de vrouw van de schilder, olieverf op doek 50,3 x 65,3 cm, gesigneerd r.v.h.m. Sluijters jr. J.

Zonnig tuinterras met de vrouw van de schilder, olieverf op doek 50,3 x 65,3 cm, gesigneerd r.v.h.m.


Het hele jaar open

Dinsdag t/m zaterdag 11-17 uur en op afspraak