Zoek op kunstenaar
Sluit
terug

Sara Hense kunstwerk • aquarel • tekening • voorheen te koop Herfstbloemen

Hense S.  | Sara Hense, Herfstbloemen, aquarel op papier 52,6 x 34,9 cm, gesigneerd rechts van het midden

Sara Hense

Herfstbloemen
aquarel op papier 52,6 x 34,9 cm, gesigneerd rechts van het midden
annotatie rechtsboven: 'De Heere is nabij allen, die Hem aanroepen. Ps. 145:18' en verso: 'Fleurs d'automne' en op opzetvel annotatie (in potlood): 'P.L. 1021'

Dit werk op papier was voorheen te koop.

Herkomst: Koninklijke Verzamelingen, Paleis Het Loo; nalatenschap H.K.H. Prinses Juliana (1909-2004), Koningin der Nederlanden van 1948 tot 1980.

Sara Hense (ook geschreven als Sara Henze) specialiseerde zich in het schilderen van bloemen, net als haar beroemde leermeesteres Margaretha Roosenboom. Zij bracht daarin echter een grotere variatie aan: tulpen, azalea's, anjers en chrysanten en tal van andere bloemen werden door haar verbeeld. Het werk van Sara Hense oogstte bewondering om de natuurlijke schikking van de bloemen en de prachtige kleuren en lichtval. Sara Hense werd in 1857 geboren in Zeist en woonde en werkte daar het grootste deel van haar leven. Zij kreeg haar opleiding in het buitenland, vanaf 1879 respectievelijk in Duitsland, Genève en Oxford. In Nederland was het voor vrouwen toen nog vrijwel onmogelijk om als kunstenaar opgeleid te worden.


Het hele jaar open

Dinsdag t/m zaterdag 11-17 uur en op afspraak