Zoek op kunstenaar
Sluit
terug
Roosenboom N.J.  | Nicolaas Johannes Roosenboom | Schilderijen te koop aangeboden | Schaatsers op een bevroren rivier met een stad in de verte, olieverf op paneel 36,1 x 50,0 cm, gesigneerd rechtsonder

Nicolaas Johannes Roosenboom

Schaatsers op een bevroren rivier met een stad in de verte
olieverf op paneel 36,1 x 50,0 cm, gesigneerd rechtsonder

Dit ingelijste schilderij is te koop.

prijsklasse: € 25.000 - € 50.000

Dit kunstwerk bevindt zich momenteel niet in een van onze galeries!
Indien een schilderij of beeld zich elders bevindt is bezichtiging in onze zaak na afspraak veelal mogelijk. U kunt hiervoor contact opnemen met ons secretariaat.

 vraag / reactieNicolaas Roosenboom was een van de meest talentvolle leerlingen van de romantische landschapschilder Andreas Schelfhout. Dit is duidelijk te zien in zijn zomer- en wintergezichten. De lage horizon, aandacht voor verhalende details en balans tussen voor- en achtergrond nam hij van zijn leermeester over. De goede verkoop van zijn schilderijen stelde de schilder in staat om veel te reizen, o.a. door Duitsland, België, Schotland en Engeland. Ook werkte hij enige tijd samen met de Belgische veeschilder Eugène Verboeckhoven.


Roosenboom N.J.  | Schaatspret op The Serpentine, Hyde Park, olieverf op doek 43,3 x 53,7 cm, gesigneerd l.o. en gedateerd 'London' '55 Roosenboom N.J.

Schaatspret op The Serpentine, Hyde Park, olieverf op doek 43,3 x 53,7 cm, gesigneerd l.o. en gedateerd 'London' '55

Roosenboom N.J.  | Winters riviergezicht met schaatsers bij een boerderij, olieverf op doek 71,2 x 87,7 cm, gesigneerd l.o. Roosenboom N.J.

Winters riviergezicht met schaatsers bij een boerderij, olieverf op doek 71,2 x 87,7 cm, gesigneerd l.o.


Het hele jaar open

Dinsdag t/m zaterdag 11-17 uur en op afspraak