Zoek op kunstenaar
Sluit
terug

Gerard Victor Alphons Röling kunstwerk • schilderij • voorheen te koopAardbeien in glas op tinnen schaal

Röling G.V.A.  | Gerard Victor Alphons Röling, Aardbeien in glas op tinnen schaal, olieverf op board 24,7 x 27,5 cm, gesigneerd rechtsboven

Gerard Victor Alphons Röling

Aardbeien in glas op tinnen schaal
olieverf op board 24,7 x 27,5 cm, gesigneerd rechtsboven

Dit ingelijste schilderij was voorheen te koop.

Het werk van Gerard Röling wordt gerekend tot de Nieuwe Zakelijkheid, een stroming in de schilderkunst die zich manifesteerde vanaf het midden van de jaren '20 en die zeer belangrijk was totdat na 1945 de abstracte kunst de boventoon ging voeren. De schilders van de Nieuwe Zakelijkheid creëerden een op nauwkeurige observatie en koele analyse gebaseerd beeld van de werkelijkheid. Geliefd onderwerp was het stilleven met alledaagse gebruiksvoorwerpen in weloverwogen composities. De keukenstukken en stillevens van Gerard Röling worden gekenmerkt door hun heldere en frisse kleuren en nauwkeurige uitwerking. De schilder streefde naar een volmaakte stofuitdrukking, die hij onder andere trachtte te bereiken door zijn eigen verf te maken volgens eeuwenoude recepturen. Musea: o.a. Stedelijk Museum in Amsterdam.


Röling G.V.A.  | Café dansant, olieverf op doek 60,1 x 50,5 cm, gesigneerd l.o. en gedateerd '25 Röling G.V.A.

Café dansant, olieverf op doek 60,1 x 50,5 cm, gesigneerd l.o. en gedateerd '25

Röling G.V.A.  | Stilleven met watermeloen, olieverf op board 22,7 x 26,4 cm, gesigneerd r.o. met initialen en gedateerd '45 Röling G.V.A.

Stilleven met watermeloen, olieverf op board 22,7 x 26,4 cm, gesigneerd r.o. met initialen en gedateerd '45

Röling G.V.A.  | Zalmkop op een bord, olieverf op board 25,1 x 30,3 cm, gesigneerd m.b. met initialen en verso voluit en gedateerd '52 en verso 1952 Röling G.V.A.

Zalmkop op een bord, olieverf op board 25,1 x 30,3 cm, gesigneerd m.b. met initialen en verso voluit en gedateerd '52 en verso 1952


Het hele jaar open

Dinsdag t/m zaterdag 11-17 uur en op afspraak