Zoek op kunstenaar
Sluit
terug

Gerard Victor Alphons Röling kunstwerk • schilderij • te koopZalmkop op een bord

Röling G.V.A.  | Gerard Victor Alphons Röling | Schilderijen te koop aangeboden | Zalmkop op een bord, olieverf op board 25,1 x 30,3 cm, gesigneerd m.b. met initialen en verso voluit en gedateerd '52 en verso 1952

Gerard Victor Alphons Röling

Zalmkop op een bord
olieverf op board 25,1 x 30,3 cm, gesigneerd m.b. met initialen en verso voluit en gedateerd '52 en verso 1952

Dit ingelijste schilderij is te koop.

Prijs: 5.000

 vraag / reactieHet werk van Gerard Röling wordt gerekend tot de Nieuwe Zakelijkheid, een stroming in de schilderkunst die zich manifesteerde vanaf het midden van de jaren '20 en die zeer belangrijk was totdat na 1945 de abstracte kunst de boventoon ging voeren. De schilders van de Nieuwe Zakelijkheid creëerden een op nauwkeurige observatie en koele analyse gebaseerd beeld van de werkelijkheid. Geliefd onderwerp was het stilleven met alledaagse gebruiksvoorwerpen in weloverwogen composities. De keukenstukken en stillevens van Gerard Röling worden gekenmerkt door hun heldere en frisse kleuren en nauwkeurige uitwerking. De schilder streefde naar een volmaakte stofuitdrukking, die hij onder andere trachtte te bereiken door zijn eigen verf te maken volgens eeuwenoude recepturen. Musea: o.a. Stedelijk Museum in Amsterdam.


Röling G.V.A.  | Stilleven met watermeloen, olieverf op board 22,7 x 26,4 cm, gesigneerd r.o. met initialen en gedateerd '45 Röling G.V.A.

Stilleven met watermeloen, olieverf op board 22,7 x 26,4 cm, gesigneerd r.o. met initialen en gedateerd '45


Het hele jaar open

Dinsdag t/m zaterdag 11-17 uur en op afspraak