Zoek op kunstenaar
Sluit
terug

Betsy Repelius kunstwerk • aquarel • tekening • te koopDe schilderes Thérèse Schwartze aan het werk

Repelius J.E.  | Johanna Elisabeth 'Betsy' Repelius | Aquarellen en tekeningen te koop aangeboden | De schilderes Thérèse Schwartze aan het werk, aquarel op papier 22,5 x 14,3 cm

Betsy Repelius

De schilderes Thérèse Schwartze aan het werk
aquarel op papier 22,5 x 14,3 cm

Dit werk op papier is te koop.

Prijs: 1.800

 vraag / reactieHerkomst: nalatenschap Betsy Repelius, Amsterdam.
Literatuur: Hanna Klarenbeek, 'Penseelprinsessen & broodschilderessen. Vrouwen in de beeldende kunst 1808-1913', Bussum 2012, afb. in kleur pag. 108.

Betsy Repelius, dochter van gefortuneerde ouders, toonde al op jonge leeftijd talent voor tekenen en schilderen. Zij volgt van 1867 tot 1872 schilderlessen in het atelier van lithograaf P.F. Greive in Amsterdam. Daar bekwaamt zij zich in het schideren van portret- en genrestukken, wat haar specialiteit zou worden. Ze werkt er samen met onder anderen Jan van Essen, Marie Heineke, Hein Kever en – af en toe – Lizzy Ansingh. Vervolgens bezoekt ze drie jaar de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten in Amsterdam, waar ze samen met Thérèse Schwartze leert aquarelleren van Nicolaas van der Waaij. In 1889-1890 liet de schilderes door Joseph Cuypers een woonhuis ontwerpen aan de Vondelstraat 29. Op de zolderetage, die werd ingericht als schildersatelier, liet zij omstreeks 1902 of 1905 een plafondschildering aanbrengen door Piet Mondriaan.


Het hele jaar open

Dinsdag t/m zaterdag 11-17 uur en op afspraak