Zoek op kunstenaar
Sluit
terug

Wim Oepts kunstwerk • schilderij • voorheen te koop Zigeunerwagens

Oepts W.A.  | Willem Anthonie 'Wim' Oepts, Zigeunerwagens, olieverf op doek 33,0 x 41,0 cm, gesigneerd rechtsonder en gedateerd '58

Wim Oepts

Zigeunerwagens
olieverf op doek 33,0 x 41,0 cm, gesigneerd rechtsonder en gedateerd '58

Dit schilderij was voorheen te koop.

Herkomst: coll. W.H. Backer-Coster, Den Haag.
Literatuur: Amsterdam, Rijksacademie van Beeldende Kunsten, 'W. Oepts', 1965, cat.nr. 14; Marie Louise van Aubel e.a., 'Willem Anthonie Oepts 1904-1988', Zwolle 2011, pag. 183, cat.nr. SK. 198 (met afb. in kleur).
Tentoonstelling: Amsterdam, Rijksacademie van Beeldende Kunsten, 'W. Oepts', 1965.

Wim Oepts werd in 1904 geboren in Amsterdam. In 1938 trok hij naar Parijs waar hij schilderlessen nam en zich blijvend vestigde. Bepalend voor zijn verdere ontwikkeling was zijn kennismaking met het licht van Zuid Frankrijk. De dorpjes en mediterrane landschappen die hij er schilderde vallen op door een helder en bijzonder kleurrijk palet. Kleuren werden een steeds belangrijker element in zijn schilderijen en hij gebruikte ze als middel om zijn beleving van de sfeer van een plek samen te vatten. Na 1945 werkte hij veelvuldig met violetten, fel geel en cobaltblauw, vaak in grote vlakken tegenover elkaar gezet. De vormen waren sterk vereenvoudigd en werden tot nauwkeurig afgewogen composities samengebracht. Musea: Stedelijk Museum in Amsterdam, het Haags Gemeentemuseum en het Museum Henriëtte Polak in Zutphen.


Wim Oepts | Stilleven met lampetkan, olieverf op doek, 50,8 x 61,7 cm, gesigneerd r.o. en gedateerd '32

Wim Oepts

schilderij • te koop

Stilleven met lampetkan


Het hele jaar open

Dinsdag t/m zaterdag 11-17 uur en op afspraak