Zoek op kunstenaar
Sluit

Simonis & Buunk

schilderijen, aquarellen en beelden te koop

 

 

De mores en kunsten van het inkopen

schilderij Jachttafereel te koop

De anekdotes over de inkoop behoren tot de leukste verhalen uit de kunstwereld. Het heeft iets weg van de jacht en het is niet zonder gevaar de jagers voor de voeten te lopen. Kleine verhalen van Frank Buunk over wat hij meemaakt bij het kopen op het openbare ‘jachtterrein’ van de kunstwereld…

Met Mondriaan naar de kerk

Deze kleine aquarel, die anderhalf jaar lang is onderzocht op echtheid, is nu erkend als een authentiek, vroeg werk van Piet Mondriaan. Te zien is een kerkgaand gezin in klederdracht, geschilderd tussen 1898 en 1901.

Kunstenaars

Stromingen

Onderwerpen

 


uitgelicht

Arnold Marc Gorter | Voorjaar bij de boerderij met boerin bij waterpomp, olieverf op doek, 62,6 x 79,4 cm, gesigneerd r.o.

Arnold Marc Gorter

schilderij • te koop

Voorjaar bij de boerderij met boerin bij waterpomp

Sorella | Voorjaarsbloemen, olieverf op board, 75,2 x 99,8 cm, gesigneerd r.o.

Sorella

schilderij • te koop

Voorjaarsbloemen

Gerardine van de Sande Bakhuyzen | Boeket met bloesemtakken en viooltjes op de bosgrond, olieverf op paneel, 22,9 x 36,3 cm, gesigneerd r.o.

Gerardine van de Sande Bakhuyzen

schilderij • te koop

Boeket met bloesemtakken en viooltjes op de bosgrond

Leendert van der Vlist | Boerderij tussen tulpenvelden, olieverf op doek, 36,1 x 60,9 cm, gesigneerd r.o.

Leendert van der Vlist

schilderij • te koop

Boerderij tussen tulpenvelden

Frieda Hunziker | Draaikolk, olieverf op doek, 125,2 x 100,4 cm, gesigneerd op spieraam (tweemaal) en te dateren 1963

Frieda Hunziker

schilderij • te koop

Draaikolk

Lucebert | Zonder titel, gouache op papier op board, 70,0 x 99,8 cm, gesigneerd l.o. en gedateerd 91.III

Lucebert

aquarel • tekening • te koop

Zonder titel

Karel Appel | Briefkaart aan Simon Vinkenoog, gouache op papier, 10,0 x 16,0 cm, gesigneerd r.o. en gedateerd '65

Karel Appel

aquarel • tekening • te koop

Briefkaart aan Simon Vinkenoog

Lucebert | Zonder titel, grafiet en aquarel op papier, 32,2 x 23,7 cm, gesigneerd r.o. en gedateerd 91.VI.12

Lucebert

aquarel • tekening • te koop

Zonder titel

 


wie wij zijn

Simonis & Buunk Kunsthandel is een familiebedrijf sinds 1927, met drie galeries in het midden van Nederland, aan de Notaris Fischerstraat in Ede. Al vier generaties lang wordt hier gehandeld in kunst van hoog en middelhoog niveau.

Door de jaren heen hebben wij naam gemaakt op gebied van 19e-eeuwse schilderijen, met speciale nadruk op Nederlandse romantiek, Haagse School, Hollandse impressionisten, expressionisten, Groninger Ploeg en zowel 20e-eeuwse realisten als abstract werk. De collectie is aangevuld met werk van kunstenaars uit Frankrijk, Duitsland, België en Engeland. Ook kunt u in Ede terecht voor restaureren, waarvoor wij u vrijblijvend adviseren.

Stap in de wereld van Simonis & Buunk. Ontdek digitaal de collectie van ruim 3.500 schilderijen, aquarellen en sculpturen. Prijzen lopen uiteen van 1.000 euro tot en met 400.000 euro. De website is een uitnodiging om naar Ede te komen. Daar is alles live te kijk én te koop. Oog in oog is alles nog mooier. 


gastvrije galeries

De omvangrijke collectie schilderijen en beelden is geëxposeerd in drie galeries aan de Notaris Fischerstraat in Ede. Het interieur van elk van deze drie panden heeft een inrichting die aansluit bij de kunstwerken die er getoond worden. Het is een ‘gesamtkunstwerk’, alles is op elkaar afgestemd: kleurenschema, meubels, lampen, kleden en servies. Elke galerie is anders, u stapt steeds een andere wereld in. Voor ieder wat wils.

De Salons van de 19e eeuw

De Galerij van de 20e eeuw

Het Fischerhuis


restaureren

Een schilderij bestaat uit natuurlijke materialen, die kunnen verouderen door de inwerking van licht, vocht, vuil van roken en stoken en door temperatuurveranderingen. Beschadigingen of ondeskundige restauratie in het verleden kunnen ook de oorspronkelijke conditie aantasten. Onze behandelingen variëren van het schoonmaken en opnieuw vernissen van een schilderij (conserveren) tot het hechten van scheuren en winkelhaken, repareren van gaten, conditioneren van een broos doek of het vastzetten van losse verf (restaureren). Dit alles om het schilderij weer in de oude luister te herstellen.

meer informatie >

taxeren & aanbieden

Simonis & Buunk Kunsthandel biedt geen mogelijkheid (meer) tot schriftelijk of mondeling taxeren voor externen. Koopt u een schilderij bij ons of bent u klant, dan is taxeren een extra service. U kunt een taxatie laten doen bij een onafhankelijk taxateur. Wilt u een werk verkopen? Dan kunt u het aanbieden via dit formulier. Omdat u de verkopende partij bent, kunt u de vraagprijs van het werk dat u aanbiedt via het formulier kenbaar maken.


de kunsthandel is het hele jaar open

dinsdag t/m zaterdag 11 – 17 uur op afspraak