Zoek op kunstenaar
Sluit
terug

Jan Hermanus Melcher Tilmes kunstwerk • schilderij • voorheen te koop Wodanseiken bij Doorwerth

Melcher Tilmes J.H.  | Jan Hermanus Melcher Tilmes, Wodanseiken bij Doorwerth, olieverf op doek 64,9 x 92,5 cm, gesigneerd rechtsonder

Jan Hermanus Melcher Tilmes

Wodanseiken bij Doorwerth
olieverf op doek 64,9 x 92,5 cm, gesigneerd rechtsonder
annotatie: 'Doorwertsche Bosch J.H. Melcher-Tilmes vernisd 9 april 1884'

Dit schilderij was voorheen te koop.

Jan Hermanus Melcher Tilmes woonde en werkte bijna zijn hele leven in Amsterdam. Aanvankelijk specialiseerde hij zich in het schilderen van landschappen met vee en bosgezichten, later legde hij zich steeds meer toe op Amsterdamse stadsgezichten. Melcher Tilmes schilderde niet alleen de bekende plekjes, zoals het Muntplein, de Ronde Lutherse Kerk en de Westerkerk, maar ook talloze schilderachtige, minder bekende stukjes stad. Mensen spelen daarin vaak een ondergeschikte rol. Zijn vroege werken zijn fijn en gedetailleerd maar met de jaren werd zijn schildertoets steeds losser. Daarnaast heeft ook zijn kleurgebruik een ontwikkeling doorgemaakt. Zijn bruingroene palet werd geleidelijk aan steeds kleurrijker en lichter van toon.


Jan Hermanus Melcher Tilmes | Brug over de Schinkel, de Sluis bij de Overtoom Amsterdam, olieverf op doek, 35,2 x 44,7 cm, gesigneerd l.o.

Jan Hermanus Melcher Tilmes

schilderij • te koop

Brug over de Schinkel, de Sluis bij de Overtoom Amsterdam


Het hele jaar open

Dinsdag t/m zaterdag 11-17 uur en op afspraak