Zoek op kunstenaar
Sluit
terug
Horrix H.M.  | Hendrikus Matheus Horrix | Aquarellen en ander werk op papier te koop aangeboden | Op het kerkhof, aquarel op papier 29,2 x 45,6 cm, gesigneerd rechtsonder en verso

Hendrikus Matheus Horrix

Op het kerkhof
aquarel op papier 29,2 x 45,6 cm, gesigneerd rechtsonder en verso

Dit werk op papier is te koop.

Prijs: 1.800

 vraag / reactieH.M. Horrix was afkomstig uit een bekende Haagse familie van meubelmakers- en fabrikanten, en verscheidene ontwerpen voor meubels en interieurs zijn van hem bekend. Matthieu jr. maakte echter vooral naam als schilder. Hij volgde een opleiding aan de Haagse academie en kreeg vervolgens schilderlessen van Philip Sadée. Naar voorbeeld van deze leermeester specialiseerde hij zich in het schilderen van genrestukken, met een voorkeur voor de wereld van vermaak en vertier. Bekend van Horrix zijn een serie aquarellen van de voormalige Haagse dierentuin, waar in het begin van de 20e eeuw voor de bemiddelde stadsbevolking feesten en concerten werden georganiseerd. Ook schilderde hij landschappen.


Horrix H.M.  | Jeugdig spel bij een een bijdevaate  Zuid-Beveland, olieverf op doek 75,8 x 58,0 cm, gesigneerd r.o. Horrix H.M.

Jeugdig spel bij een een bijdevaate Zuid-Beveland, olieverf op doek 75,8 x 58,0 cm, gesigneerd r.o.

Horrix H.M.  | Voorbereiding van het middagmaal, olieverf op doek op paneel 51,5 x 31,5 cm, gesigneerd r.o. Horrix H.M.

Voorbereiding van het middagmaal, olieverf op doek op paneel 51,5 x 31,5 cm, gesigneerd r.o.

Horrix H.M.  | Zeeuws boerengezin bij de haard, olieverf op doek op paneel 24,9 x 35,1 cm, gesigneerd r.o. en gedateerd '63 Horrix H.M.

Zeeuws boerengezin bij de haard, olieverf op doek op paneel 24,9 x 35,1 cm, gesigneerd r.o. en gedateerd '63


Het hele jaar open

Dinsdag t/m zaterdag 11-17 uur en op afspraak