Zoek op kunstenaar
Sluit
terug
Hilleveld A.D.  | Adrianus David Hilleveld, Zeilschepen voor de kust, olieverf op paneel 17,8 x 24,0 cm, gesigneerd rechtsonder met initialen

Adrianus David Hilleveld

Zeilschepen voor de kust
olieverf op paneel 17,8 x 24,0 cm, gesigneerd rechtsonder met initialen

Leerling van Valentijn Bing en de zeeschilder Abraham Hulk, en schilder van sterk romantische strand-, zee- en riviergezichten. In zijn werk schenkt Hilleveld veel aandacht aan het schilderachtige effect van licht en schaduw, dat hij ook toepast om de dramatiek van een tafereel te onderstrepen. Zeegezichten bij storm of zwaar weer komen in zijn oeuvre regelmatig voor. Het gaat hem dan niet meer om het weergeven van een vreedzaam landschap met herkenbare scheepstypen en topografische aanduidingen, maar om de strijd van de mens tegen het geweld van de natuur.


Hilleveld A.D.  | Landschap met landvolk en opgetaste hooiwagen, olieverf op paneel 24,6 x 32,0 cm, gesigneerd l.o. Hilleveld A.D.

Landschap met landvolk en opgetaste hooiwagen, olieverf op paneel 24,6 x 32,0 cm, gesigneerd l.o.

Hilleveld A.D.  | Laverende zeilschepen voor een haveningang, olieverf op paneel 42,5 x 56,5 cm, gesigneerd l.o. Hilleveld A.D.

Laverende zeilschepen voor een haveningang, olieverf op paneel 42,5 x 56,5 cm, gesigneerd l.o.

Hilleveld A.D.  | Zeilschepen bij een havenhoofd, olieverf op paneel 43,1 x 56,5 cm, gesigneerd l.o. en gedateerd '54 Hilleveld A.D.

Zeilschepen bij een havenhoofd, olieverf op paneel 43,1 x 56,5 cm, gesigneerd l.o. en gedateerd '54


Het hele jaar open

Dinsdag t/m zaterdag 11-17 uur en op afspraak