Zoek op kunstenaar
Sluit
terug

Henri Fantin-Latour kunstwerk • schilderij • te koopLa coiffeuse

Fantin-Latour I.H.J.T.  | Ignace 'Henri' Jean Théodore Fantin-Latour | Schilderijen te koop aangeboden | La coiffeuse, olieverf op doek 27,0 x 21,2 cm, gesigneerd linksboven

Henri Fantin-Latour

La coiffeuse
olieverf op doek 27,0 x 21,2 cm, gesigneerd linksboven

Dit ingelijste schilderij is te koop.

Prijs: 25.000

 vraag / reactieHerkomst: Gustave Tempelaere, Parijs, inv.nr. 4072; part. coll. Glasgow, Schotland; veiling Christie's, Londen, 2 dec. 1986, lotnr. 308 (met afb.), aldaar verworven door de vorige eigenaar, Tom K. Schrecker, Australië.
Met echtheidsverklaring van Galerie Brame & Lorençeau, Parijs, 22 maart 2017.

Henri Fantin-Latour was nauw bevriend met de eerste generatie impressionisten in Parijs. Desondanks was hij artistiek gezien niet een van hen: terwijl deze avant-garde met grote felheid haar vernieuwende kunst verdedigde creëerde Fantin-Latour zijn eigen, meer verstilde stijl. Anders dan de impressionisten had hij ook nauwelijks belangstelling voor het landschap of de stad: hij schilderde prachtige portretten en was vooral befaamd om zijn bloemstillevens. Beroemd zijn Fantin-Latours groepsportretten van contemporaine schilders en schrijvers als Baudelaire, Manet en Zola. Zijn portretten en stillevens zijn veelal realistisch geschilderd. Een soms magisch kleurgebruik paste hij toe in zijn latere, vaag-symbolistische fantasievoorstellingen die zijn passie voor muziek onthullen. Hieruit zouden vele allegorische voorstellingen van vrouwelijke naakten voortvloeien: baigneuses, nimfen en odalisken.


Henri Fantin-Latour | Trois baigneuses, olieverf op doek, 65,1 x 54,0 cm, gedateerd 25 Août 1904

Henri Fantin-Latour

schilderij • te koop

Trois baigneuses, 1904


Het hele jaar open

Dinsdag t/m zaterdag 11-17 uur en op afspraak