Zoek op kunstenaar
Sluit
terug

Henri Fantin-Latour kunstwerk • schilderij • te koopHommage à Robert Schumann

Fantin-Latour I.H.J.T.  | Ignace 'Henri' Jean Théodore Fantin-Latour | Schilderijen te koop aangeboden | Hommage à Robert Schumann, olieverf op papier op doek 24,0 x 29,0 cm, gesigneerd linksonder en te dateren 1875

Henri Fantin-Latour

Hommage à Robert Schumann
olieverf op papier op doek 24,0 x 29,0 cm, gesigneerd linksonder en te dateren 1875

Dit ingelijste schilderij is te koop.

Dit kunstwerk bevindt zich momenteel niet in een van onze galeries!
Indien een schilderij of beeld zich elders bevindt is bezichtiging in onze zaak na afspraak veelal mogelijk. U kunt hiervoor contact opnemen met ons secretariaat.

 vraag / reactieLiteratuur: Mme. Fantin-Latour, 'Catalogue de l'Oeuvre complet de Fantin-Latour', Parijs 1911, pag. ..., cat.nr. 704.
Wordt opgenomen in de 'Catalogue Raisonné des Peintures et Pastels de Henri Fantin-Latour', in voorbereiding bij Galerie Brame & Lorençeau, Parijs.

Henri Fantin-Latour was nauw bevriend met de eerste generatie impressionisten in Parijs. Desondanks was hij artistiek gezien niet een van hen: terwijl deze avant-garde met grote felheid haar vernieuwende kunst verdedigde creëerde Fantin-Latour zijn eigen, meer verstilde stijl. Anders dan de impressionisten had hij ook nauwelijks belangstelling voor het landschap of de stad: hij schilderde prachtige portretten en was vooral befaamd om zijn bloemstillevens. Beroemd zijn Fantin-Latours groepsportretten van contemporaine schilders en schrijvers als Baudelaire, Manet en Zola. Zijn portretten en stillevens zijn veelal realistisch geschilderd. Een soms magisch kleurgebruik paste hij toe in zijn latere, vaag-symbolistische fantasievoorstellingen die zijn passie voor muziek onthullen. Hieruit zouden vele allegorische voorstellingen van vrouwelijke naakten voortvloeien: baigneuses, nimfen en odalisken.


Henri Fantin-Latour | La coiffeuse, olieverf op doek, 27,0 x 21,2 cm, gesigneerd l.b.

Henri Fantin-Latour

schilderij • te koop

La coiffeuse

Henri Fantin-Latour | Trois baigneuses, olieverf op doek, 65,1 x 54,0 cm, gedateerd 25 Août 1904

Henri Fantin-Latour

schilderij • te koop

Trois baigneuses, 1904


Het hele jaar open

Dinsdag t/m zaterdag 11-17 uur en op afspraak