Zoek op kunstenaar
Sluit
terug

Hendrik Barend Koekkoek kunstwerk • schilderij • voorheen te koop Op een pad langs de bosrand

Koekkoek B.H.  | Barend Hendrik 'H.B.' Koekkoek, Op een pad langs de bosrand, olieverf op paneel 20,6 x 27,1 cm, gesigneerd rechtsonder

Hendrik Barend Koekkoek

Op een pad langs de bosrand
olieverf op paneel 20,6 x 27,1 cm, gesigneerd rechtsonder

Dit schilderij was voorheen te koop.

Literatuur: tent.cat. Ede, Simonis & Buunk Kunsthandel, 'De familie Koekkoek: Vier generaties schildertalent', 2003 afb. in kleur pag. 35.
Tentoonstelling: Ede, Simonis & Buunk Kunsthandel, 'De familie Koekkoek: Vier generaties schildertalent', 20 nov.-6 dec. 2003.

Barend Hendrik Koekkoek kreeg les van zijn vader Hermanus sr. en vermoedelijk ook van zijn oom, de landschapschilder Marinus Adrianus Koekkoek. Hij woonde in Amsterdam, waar hij in 1879 een kunsthandel opende, verbleef in Hilversum en Brussel en schilderde ook in Gelderland. In navolging van zijn broer Hermanus jr., vestigde hij zich na 1882 in Londen. Traditiegetrouw schilderde Barend Hendrik zijn landschappen en bosgezichten in romantische stijl. Winterlandschappen met hoog oprijzende bomen in staand formaat zijn kenmerkend voor zijn Engelse periode. Barend Hendrik signeerde met 'H.B. Koekkoek'.


Het hele jaar open

Dinsdag t/m zaterdag 11-17 uur en op afspraak